r
Nosalty Logó

Mézes krémes búzadara nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes krémes búzadara nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1261 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 7569 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 342 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1261 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    373.2 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3896.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    973 g
  • Cukor
    527 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2413 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 7569 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 342 Kcal

Hozzávalók

A tésztalapokhoz

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztalapokhoz

  1. A sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokozaton gázon. Előkészítünk 2 db gáztepsit a hátát letisztítjuk, és enyhén meglisztezzük.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és négy egyenlő részre osztjuk. Lisztezett felületen 4 lapot nyújtunk belőle, méretre legyen kb 20X30 cm-es. Nyújtófa segítségével feltekerjük, majd rárakjuk a lisztezett tepsi hátára és kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezt megismételjük a többi lapnál is. Érdemes még melegen lecsúsztatni a tepsi hátáról a tésztát, mert ha oda ragadna akkor kés segítségével még törésmentes meg tudjuk lazítani.
  3. Ha kész vagyunk a lapokkal, félretesszük hűlni, és nekiállunk a krém elkészítésének. A réteslisztből, a tejből és a tojássárgából kis lángon sűrű krémet főzünk, és hagyjuk kihűlni. Hűlés közben érdemes párszor átkeverni, hogy ne csomosódjon be. Ezután a két fajta cukrot és a puha vajat habosra keverjük. Ha a tejes krémünk kihűlt, akkor összekeverjük őket robotgép segítségével.
  4. Ezzel a krémmel egyenletesen elosztva a lapokat betöltjük.
  5. A csokimázhoz a margarint felolvasztjuk, belerakjuk a cukrot és azt felolvasztjuk benne. Ezután adjuk csak hozzá a kakaóport és elkeverjük benne, amíg az is el nem olvad és sima lesz. Ráterítjük a sütink tetejére.
  6. Egy éjszakára berakjuk hűtőbe, hogy felpuhuljon a tészta a krémtől.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 24099
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Receptkategóriák

Egy barátnőm testvére férjhez ment. Mikor ezt megtudtam, mondtam neki, hogy mindenképp hozzon sütiket, mert nálam az esküvők fénypontja mindig is a sok süti végig kóstolása! Hozott is nem keveset, sósat, édeset, házit, cukrászdait és persze a tortából is kaptam egy szeletet. Neki is estem helyben, mint a vett malac és ami a legjobban ízlett az ez a mézeskrémes. Valami hihetetlenül finom volt, ahogy beleharap az ember szétolvad a szájban a csokimáz a tetjén elég szilárd, de még se kemény a tésztából kiérezni az enyhe méz ízt és a krém, na az a ne továbbja az egésznek, egyáltalán nem érezni benne a vajat, amit én általában utálni szoktam a sütikben és ami mégjobb volt, hogy selymes, tehát valóban krémes az állaga. Mint kiderült azért, mert nincs benne gríz, búzadara, mivel eddig csak ilyen változatokat kóstoltam, sose ízlett, mindig túl keménynek találtam a krémet. Szerencsére a recept a barátnőm anyukájáé volt  így megkaparintottam és meg is csináltam, a végeredmény pedig pont olyan lett, mint vártam.  

Hozzászólások

Zara

Szia Makka! Szeretnem megsutni ezt a mezest.Ha csak fele annyira fincsi,mint amilyen gusztan nez ki,akkor nalunk sem fog sokaig tartani:):)A kerdesem,hogy zsir hianyaban mivel tudnam helyettesiteni es milyen aranyban?Koszi a valaszt elore is!

Törölt felhasználó

Kedves Zara! Ugyanakkora mennyiség? vajjal helyettessíheted a zsírt. Remélem sikerül és ízleni fog:) Sok sikert!

Levendula5

Szia Makka! Elkészítettem a sütit, és nagyon finom lett. Sok recept elolvasása után ez tetszett a legjobban.

Hozzávalók

A tésztalapokhoz

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!