r
Nosalty Logó

Mézes zserbó ahogy Kingus készíti

NS
Mézes zserbó ahogy Kingus készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

1455
Kalória
17.1g
Fehérje
196.8g
Szénhidrát
67.3g
Zsír
39.9g
Víz
203.9g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
110.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 7268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.8 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    336.6 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3467.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    983.9 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    199.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 7268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 360 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletűre melegített vajat, az olvasztott mézet, a cukrot, a tejet és a két tojást jól elkeverjük, majd gőz fölött kissé besűrítjük. Akkor jó, mikor kezd krémes, fényes állagot felvenni.
  2. Teljesen kihűtjük, majd részletekben hozzáadagoljuk a szódabikarbónás lisztet. Összegyúrjuk (ha kissé ragadna egy kis lisztet lehet még tenni hozzá), és legalább fél órán keresztül hűtőben pihentetjük.
  3. A pihentetett tésztát négyegyenlő részre osztjuk, és jól lisztezett deszkán vékony lapokat nyújtunk belőlük. A kinyújtott lapokat lisztezett tepsi hátoldalára helyezzük, villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben nagyjából 5-6 perc alatt megsütjük. A sütésre figyelni kell, mert a lapok nagyon hamar megéghetnek.
  4. A krémhez a vaníliás cukros tejből és a búzadarából sűrűbb tejbegrízt főzünk. A vajat jól kikeverjük a porcukorral (akkor jó, mikor a vaj már elkezd fehéredni, és a porcukor teljesen felolvadt benne), majd a kihűlt tejbegrízhez forgatjuk.
  5. A lapokat a következőképpen töltjük: az első lapra grízes töltelék, a második lapra szilvalekvár, a harmadik lapra szintén grízes töltelék kerül. Az étcsokoládét az étolajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd a legfelső lapra öntjük, és elsimítjuk. A kész süteményt legalább egy napig hűvös helyen pihentetjük, hogy a mézes lapok kellően megpuhuljanak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38X24

Mézes zserbó-mézes krémes! Egy tészta-kétféle krém:)!!! Cukrászati értelemben zserbónak a grízes krémmel és lekvárral, míg krémesnek a vaníliás krémmel töltött mézes lapokat nevezzük! Természetesen a lényegen a név nem változtat: Isteni finom mindkettő:)! Nálunk valamiért a lekváros grízes változat jön be jobban! A tészta nyújtásakor kisebb problémát jelenthet, hogy könnyen szakad. Nyugodtan lehet még lisztezni, és óvatosan nyújtófára feltekerve egyszerűbb a tepsi aljára is ráhelyezni. Egy extra trükk: a mézes lapok puhulását gyorsíthatjuk, ha töltés előtt megkenjük őket egy kis tejjel, de még így is célszerű legalább egy napot állni hagyni! A családot pedig ez idő alatt türelemre inteni:) :)!!!

Nosalty stories

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek