r
Nosalty Logó

Grízes mézes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Grízes mézes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 605 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 605 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.8 g

Zsír

  • Összesen
    306.2 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3566.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    1011 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1042.8 g
  • Cukor
    576 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 7259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a tojásokat, a mézet, a tejfölt, és sima tésztává gyúrjuk.
  2. Négy egyenlő részre osztjuk, kissé pihentetjük, és késhátvastagságúra nyújtjuk.
  3. Világosra sütjük, a tepsi hátlapján vagy sütőlemezen, amit jól megzsírozunk.
  4. A tejet a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A darát vékony sugárban, folytonos keverés közben beleszórjuk, és 4 perc alatt sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
  5. A puha (szobahőmérsékletű) vajat először magában, majd a porcukorral habosra keverjük. A tejes darát kanalanként beledolgozzuk.
  6. A mézeslapokat a grízes krémmel úgy töltjük meg, hogy az oldalát is körbekenjük vele. Hűtőszekrénybe tesszük, hadd dermedjen meg.
  7. A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük. Dermedni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 296
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 193
  • Össznézettség: 77594
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 17.

Ajánló

Ha valakinek nincs ideje (vagy kedve ) megsütni a lapokat , akkor mézes tortalappal is el lehet készíteni a süteményt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tésztalapok sütésénél itt is figyelni kell, egy lap kb. 6-8 perc alatt sül meg. Én tepsiben sütöttem meg, és zsírpapírt tettem bele. Így is szépen megsültek a lapok.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...