Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízes mézes

Grízes mézes
Grízes mézes
58 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztalapok sütésénél itt is figyelni kell, egy lap kb. 6-8 perc alatt sül meg. Én tepsiben sütöttem meg, és zsírpapírt tettem bele. Így is szépen megsültek a lapok.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Ha valakinek nincs ideje (vagy kedve smiley) megsütni a lapokat , akkor mézes tortalappal is el lehet készíteni a süteményt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a tojásokat, a mézet, a tejfölt, és sima tésztává gyúrjuk.
  2. Négy egyenlő részre osztjuk, kissé pihentetjük, és késhátvastagságúra nyújtjuk.
  3. Világosra sütjük, a tepsi hátlapján vagy sütőlemezen, amit jól megzsírozunk.
  4. A tejet a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A darát vékony sugárban, folytonos keverés közben beleszórjuk, és 4 perc alatt sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
  5. A puha (szobahőmérsékletű) vajat először magában, majd a porcukorral habosra keverjük. A tejes darát kanalanként beledolgozzuk.
  6. A mézeslapokat a grízes krémmel úgy töltjük meg, hogy az oldalát is körbekenjük vele. Hűtőszekrénybe tesszük, hadd dermedjen meg.
  7. A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük. Dermedni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 58 049
elküldve: 21
receptkönyvben: 456
elkészítve: 23/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

darás mézes, grízes krémes, búzadarás mézes krémes

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Malena77
Malena77 / Malena77 Tue, 2012-01-17 16:23

milyen a nem folyékony méz?:)
bocsi ezt nem tudtam kihagyni, egyébként biztos nagyon finom, ki fogom próbálni:)

Adrien
Adrien Tue, 2012-01-17 23:14

Szia Malena77!
A nem folyékony méz az, ami besűrűsödött. Ikrás. :)

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2012-01-17 17:43

Kedves Malena!
Remélem Nektek is ízlik majd. Jó sütést! Üdv:Dorka

adyka01
Adyka01 / adyka01 Tue, 2012-01-17 15:29

Ez a recept nekem is megvan nagyon finom csak, annyit szólnék ha szabad illetve tanács ,hogy én sütőpapírt méretre vágom azon nyújtom ki és forgatom a papírt úgy sütöm a tésztát spórolás szempontjából előnyös, nem kell zsírozni!!! De ha nem akkor bocsika hogy szóltam!!!!

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2012-01-17 17:41

Kedves Adyka!
Egyáltalán nem haragszom :) , köszönöm , majd kipróbálom. Üdv: Dorka

605
finomliszt 50 dkg
sertészsír 6 dkg
porcukor 15 dkg
szódabikarbóna 1 kk
tojás 2 db
méz 4 ek
tejföl 4 ek
tej 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
búzadara 100 g
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaj 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 10 dkg
víz 2 ek