Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes hagymatorta baconnel

Mézes hagymatorta baconnel
Mézes hagymatorta baconnel
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a TvPaprika magazinban olvastam, és a család kedvence lett, rendszeresen dupla mennyiséget kell használnom, ha szeretnék én is enni belőle...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összedolgozuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót és annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Összegyúrtuk, golyót formázunk belőle, és fóliába téve fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Megpirítjuk a bacon felét, majd kivesszük, lecsöpögtetjük róla a zsírt, és apró darabokra vágjuk. (Én tarja szeleteket is szoktam beletenni.) 
  4. A kisült szalonnazsírhoz hozzáadjuk a leveleire bontott hagymát (négy felé szoktam vágni, és a kislányom szokta szétszedni leveleire) és a kakukkfüvet, majd sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon folyamatosan kevergetve 10-15 percig pároljuk lassú tűzön, hogy ne piruljon meg.
  5. Hozzáöntjük a bort és a mézet, 3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a megpirított bacont, és még  5 percig főzzük. A keveréket egy szűrőbe rakjuk, és lecsepegtetjük, majd elkeverjük a tejszínnel és a tojással, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk kihűlni.
  6. A tésztát belisztezett felületen kinyújtjuk, tortaformába helyezzük, sütőpapírral befedjük, nehezéknek babot teszünk rá, és 20 percig elősütjük.
  7. A sütőből kivéve eltávolítjuk a nehezéket és a sütőpapírt, majd a kihűlt tésztára teszük a tölteléket, és lefedjük a maradék baconnel. A hőmérsékletet lejjebb vesszük 160 fokra, és a tortát 30-35 percig sütjük. (A megmaradt zsiradékot el szoktam tenni, és más húsételekhez pácként fel lehet használni.)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 639
elküldve: 0
receptkönyvben: 116
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

vvbaba

Mióta szakács: 2010.09.05.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakukkfüves-baconös hagymatorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-09-23 09:03

Kedves Viki!
Köszönöm a gyors választ, délután el is fogom készíteni. Szép napot Neked, Edit.

vvbaba
vvbaba / vvbaba Thu, 2010-09-23 09:04

 Szia Edit!
Igazad van .a 5. résznél kimaradt.köszönöm ,hogy szoltál.A keveréket miután a szűrőbe tettük és lecsepegtetjük,majd elkeverjük a tejszínnel és a tojással.
Mégegyszer köszönöm probálom javítani.

Viki

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-09-23 08:56

Szia Wbaba!
Ez biztos nagyon finom! Nálunk mindenki nagyon szereti a sült hagymás ételeket. Annyit szeretnék kérdezni, hogy a tojást és a tejszínt mikor adod a töltelékhez, mert azt nem látom, de lehet, hogy csak figyelmetlen vagyok. Jó főzőcskézést! Üdv.Edit.

537
finomliszt 12 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 1 db
1 kávéskanál
víz 5 ek
bacon 7 szelet
vöröshagyma 3 közepes fej
kakukkfű 2 ek
fehérbor 0.7 dl
méz 2 ek
főzőtejszín 2 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint