Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú káposztával és rizzsel sült oldalas

Savanyú káposztával és rizzsel sült oldalas
Savanyú káposztával és rizzsel sült oldalas
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért szeretem ezt a receptet, mert a köret egyszerre készül a hússal.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elkészíthető csirkecombbal, tarjával, karajjal, bármilyen hússal.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát kicsavarjuk a levéből, és egy tepsibe terítjük.
  2. A rizst megmossuk, és rászórjuk a káposztára, majd ráöntjük a 8 dl vizet.
  3. A hússzeleteket befűszerezzük, és rátesszük a rizsre. Leöntjük kb. 2 dl olajjal.
  4. Alufóliával lefedjük a tepsit, és közepes lángon sütjük 2 órán át.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 809
elküldve: 3
receptkönyvben: 153
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

KisnéTimi

Mióta szakács: 2011.02.01.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsiben sült oldalas rizzsel, savanyú káposztával, tepsis sertéssült körettel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csukcs
Csillu / csukcs Mon, 2012-11-19 21:18

Kipróbáltam és jól sikerült. Finom lett a rizs, pedig sütés előtt voltak kétségeim. Az én sütőmben kellett még plusz negyed óra sütés takarás nélkül, de nagyon fincsi lett.

nyba
nyba Mon, 2011-11-14 22:28

Elmentettem ezt a receptet kifogom próbálni, de nem értem ha valaki ilyen jó receptet ír miért tesz bele egy gyárilag elkészített izesítő anyagot ami csak is mű dolgokból áll össze! Szerintem azt a fűszersót bármelyikünk eltudja készíteni és van is a konyhánkba hozzá megfelelő fűszer! Elnézést de véleményem szerint kár ilyen adalék anyagokat használni mert csak ízfokozók és kitudja hogy még mi fenét tesznek bele ! Pék vagyok én tudom , hogy milyen az előre bekevert kakaós csiga és a többi - finomságnak - nevezett dolog!
De azért köszönöm !

periscope
periscope / periscope Sun, 2011-04-03 14:47

Az enyém is pont így nézett ki, a recept tökéletes, az íze fantasztikus. Mindenki meg volt elégedve, örülök, hogy megtaláltam és kipróbáltam. Köszi, hogy feltetted :-))

ancsazs
Mohácsiné Anita / ancsazs Fri, 2011-03-04 17:28

Kedves Timi!
Szeretném elkészíteni ezt az ételt mert nagyon praktikus valóban hogy minden egyszerre fő és sül.Csak kérdezném hogy nem sok az 2dl az étolajból,nem lesz túl olajos,zsíros?

KisnéTimi
KisnéTimi / KisnéTimi Sat, 2011-03-05 00:41

Kedves Ancsazs!
Hát attól függ, hogy mennyire zsíros húsokkal készíted el. Én kevésbé zsíros húsokat szoktam választani, még az oldalasból is, mert nem szeretjük a zsíros husikat. Olajos szokott lenni, de nem túlságosan. Ha gondolod akkor tegyél rá kevesebbet és még akár sülés közben is önthetsz rá. A lényeg, hogy ne legyen száraz.

Lidi
Lidi Mon, 2011-02-28 16:04

Nagyon jól hangzik.Praktikus gyorsan összedobható,nem kell órákig a konyhában lenni.....szuper!
De......egy kérdésem volna:
A rizs nem főt szét ennyi idő alatt,vagy egyáltalán milyen lesz?
Lidi

KisnéTimi
KisnéTimi / KisnéTimi Tue, 2011-03-01 10:31

Kedves Lidi! A rizs egyátalán nem fől szét ennyi idő alatt. Pont jó lesz. Én még eddig csak vastag szelet húsokkal sütöttem, azért kell a kb 2 óra sülési idő.

1265
sertésoldalas 70 dkg
sertéstarja 50 dkg
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
rizs 30 dkg
víz 8 dl
savanyú káposzta 1 kg
napraforgó olaj 2 dl