Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes figurák

Mézes figurák
Mézes figurák
56 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamar puhul, és még szilveszterkor is puha, igen finom mézes. A kislányommal szoktuk díszíteni, így igazán élvezetes a számára is a karácsonyi készülődés.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, margarint, mézet, porcukrot gőz felett óvatosan felolvaszjuk. Hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket.
  2. 1 napig hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap kb 1 cm vastagra nyújtjuk, és szaggatjuk.
  4. Zsírozott tepsin megsütjük.
  5. Sütést követő napon tesszük rá a mázat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 290
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

puha mézeskalács, mézeskalács

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Arthemis77
Arthemis / Arthemis77 Thu, 2011-12-22 11:16

Ha nincs tovább sütve mint 4-6 perc (sütőtől is függ) akkor azt mondhatom, hogy puha.Mi még szilveszterkor is ettünk belőle, és puha volt még akkor is.

597
finomliszt 42 dkg
porcukor 20 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
tojás 2 db
margarin 18 dkg
méz 6 ek
szódabikarbóna 1 tk
vaj 1 ek
porcukor 12 dkg
tojásfehérje 1 db
citromlé 1 teáskanál