r
Nosalty Logó

Mézeskalács Eszter konyhájából

Eszter121
Mézeskalács Eszter konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Kiszúrt formák tetejére

442
Kalória
10.1g
Fehérje
83.8g
Szénhidrát
7.2g
Zsír
29.8g
Víz
126.2g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
35.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Kiszúrt formák tetejére

Összesen 442 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Kiszúrt formák tetejére

Összesen 2643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Kiszúrt formák tetejére

Összesen 327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 442 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    503.1 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    179 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 2643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A mézeskalács fűszerkeveréket összekeverjük a porcukorral. Ezt követően hozzáadjuk a két tojást.
  2. Majd megolvasztjuk a mézet és a margarint is.
  3. Míg olvad a méz, addig a kimérjük a lisztet, és alaposan elkeverjük benne a szódabikarbónát.
  4. Amint megolvadt a méz illetve margarin, hozzáadjuk a porcukros masszánkhoz.
  5. Majd fokozatosan öntjük a lisztes keveréket.
  6. Nem áll össze rögtön a tészta, ezért kézzel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Kiszúrt formák tetejére

  1. Egy egész tojást egy tojássárgájával felverünk, és a kinyújtott, kiszúrt formák tetejét megkenjük vele.
  2. Megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 13 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Soha nem sikerült olyan mézeskalácsot készíteni, ami meg is puhul, és még 2 hónap múlva se kemény. Ezt a receptet kedves kolléganőmtől kaptam, és hurrá, sütés után rögtön puha. :)

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...