Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes édes rénszarvas

Mézes édes rénszarvas
Mézes édes rénszarvas
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben az évben az advent idején ezekkel a rénszarvasokkal és a háttérben látható kis táskákkal kedveskedtünk idősotthonunk lakóinak. Nagyon jópofák és puhák lettek.:) Persze a lakóknak is nagyon ízlett! Kellemes adventi készülődést kívánok mindenkinek!:)

hozzávalók / 8 adag

A mézeskalácshoz

A rénszarvashoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is vegyük elő a kedvenc mézeskalács receptünket, én pl. a Puha mézeskalács 5. receptet vettem Vicától, annyival kiegészítve, hogy raktam még bele 2 ek. kakaóport. Nagyon tuti lett, és tényleg puha.:)  
  2. A már lehűtött tésztát nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagra, és egy kés segítséggel 5 cm széles és 5 cm magas háromszögeket vágjunk.
  3. A háromszögek két alaplapjára nyomjuk bele a perecet.
  4. Sütőpapírra tegyük a formákat, kb. másfél ujjnyi távolságokban.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és  7-11 percen keresztül sütjük.
  6. A megsült formákra még melegen egy csokipöttyöt teszünk a háromszög csúcsába, és ráillesztjük a gumicukrot, vagyis az orrát.:)
  7. A már kihűlt formára egy nyomó segítségével pöttyöket nyomunk a szeme helyére.
  8. Majd kivárjuk, míg szépen megdermed a csoki.:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 946
elküldve: 14
receptkönyvben: 180
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Esztella22

Mióta szakács: 2012.09.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

karácsonyi rénszarvas, rénszarvas mézeskalács, karácsonyi szarvas mézeskalács tésztából

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mannusi
mannusi / mannusi Mon, 2016-12-19 19:57

Én idén már másodszor csinálom. A szemek és az orr helyére még sütés előtt süthető csoki cseppet teszek, sütés után közvetlenül a picit olvadt orr-csokicseppre pedig színes smarties cukorkát..Így a végére mindenféle színű lesz. Nagyon jó kis ötlet, eddig osztatlan sikert aratott nem csak a gyerekek körében! :) Boldog Karácsonyt!

esztella22
Esztella22 / esztella22 Tue, 2016-12-20 17:34

Gratulálok a sikeredhez. Én minden évben elkészítem egy a falum közelébe eső város speciális iskola tanulóinak. Mondanom sem kell,h a hatás hasonló, mint Nálatok!!! :D Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánok!

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2012-12-06 21:25

Nagyooon jó! Ha valakit zavarna a sós perec, van csokiba mártott édes is. (Hoppá. Lehet, hogy az megolvad sütés közben?)

Barbica
Barbica Thu, 2012-12-06 19:27

Ezek nagyon édesek, meg is csinálom a kislányomnak , köszi ! :)

658
finomliszt 500 g
vaj 100 g
méz 3 ek
cukor 250 g
szódabikarbóna 1 ek
ecet 1 kk
tojás 2 db
tejföl 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
szerecsendió 1 kávéskanál
keksz 100 g
gumicukor 100 g
étcsokoládé 100 g