r
Nosalty Logó

Mézeskalács-baglyok

Salamon Csilla
Mézeskalács-baglyok
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1948
Kalória
33.5g
Fehérje
300.7g
Szénhidrát
70.5g
Zsír
79.7g
Víz
135g
Koleszterin
8.7g
Élelmi rost
117.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1948 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 7791 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    300.7 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1948 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    281.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4917.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1203 g
  • Cukor
    470 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    318.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1529 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 7791 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 394 kcal

Elkészítés

  1. Liszthez adjuk a mézet, tojásokat, margarint, fűszereket, porcukrot, jól összedolgozzuk, és fél órát pihentetjük.
  2. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk.
  3. Nagyobb kör alakú szaggatóval és kisebbel kiszaggatjuk.
  4. Nagyobbra teszünk egy-egy kisebbet (ezek a bagoly szemei).
  5. Kettévágott mandula az orra. Egy-egy drazsészemet teszünk a kisebb kör alakra.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: tepsi

Egy élmény az elkészítése, nem beszélve az illatáról.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...