Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács-baglyok

Mézeskalács-baglyok
Mézeskalács-baglyok
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy élmény az elkészítése, nem beszélve az illatáról.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Liszthez adjuk a mézet, tojásokat, margarint, fűszereket, porcukrot, jól összedolgozzuk, és fél órát pihentetjük.
  2. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk.
  3. Nagyobb kör alakú szaggatóval és kisebbel kiszaggatjuk.
  4. Nagyobbra teszünk egy-egy kisebbet (ezek a bagoly szemei).
  5. Kettévágott mandula az orra. Egy-egy drazsészemet teszünk a kisebb kör alakra.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: tepsi cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 014
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bagolyfiókák, bagoly mézes tésztából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1948
méz 2 dl
porcukor 20 dkg
margarin 25 dkg
finomliszt 90 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 2 teáskanál
tojás 3 db
szódabikarbóna 2 kávéskanál
sütőpor 0.5 csomag
mandula 10 dkg
franciadrazsé 2 ek