r
Nosalty Logó

Wakame (tengeri alga) saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Wakame (tengeri alga) saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 351 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 89 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 351 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    735 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeljük fel 2x2 cm-es darabokra a szárított algalapot és áztassuk be (tisztított) vízbe, bőven lepje el.
  2. Mossuk meg a paradicsomot és szeljük apró kockára.
  3. Forró serpenyőben süssük 1-2 percig a surimi rudak mindkét oldalát (enyhén arany színűre), majd amikor kihűlt szeljük fel 1 cm széles darabokra.
  4. Készítsük el a tartármártást (majonéz, tejföl, mustár, fehér bors, citromlé, csipet cukor, só)
  5. Öntsük le az algalapról a vizet (akkor jó, ha ruganyosra szívta magát és világosabb színe lett) és nyomkodjuk alaposan ki.
  6. Adjuk az algához a paradicsom és surimi kockákat, öntsük rá a majonézt és alaposan keverjük össze.
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8329
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 29.

Ajánló

Receptműves ajánlásával

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

A tengeri alga Japán és Korea jellemző eledele évszázadok óta, Európában szárítva és sózva ismert, használható leveshez (miso), salátának és köretként. Gazdag jódban, ásványi anyagokban, vitaminokban, antioxidánsokat tartalmaz, már a szépségipar is felfigyelt rá.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütikkel gyarapítsuk a recepttáraitokat.