r
Nosalty Logó

Mexikói pierogies

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Mexikói pierogies
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 891 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 3563 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1364 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 891 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    181.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7968.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    5209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1606 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5457 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 3563 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

  • 10 dkg vaj (sütőlemezt kikenni)

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat dolgozzuk össze, a vizet fokozatosan adjuk hozzá, annyit, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán gyúrjuk 3-4 percig, majd fóliába csomagolva, rakjuk a hűtőbe legalább 30 percre.
  2. Amíg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. A hagymát, meg a paprikát finomra vágva serpenyőbe rakva a hússal együtt közepes lángon fehéredésig sütjük a fűszerekkel. Félrerakjuk hűlni.
  3. Egy nagy fazékba vizet rakunk forrni. Egy sütőlemezt kikenünk vajjal. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a húsból kb. 1 tk tölteléket rakunk, majd félbehajtva jól összenyomkodjuk a tésztát.
  4. A forrásban lévő, sós vízben miután feljön a víz tetejére, 3-4 percig főzzük, és a vajazott sütőlemezre szedjük szűrőlapát segítségével. 8-10 darabot főzzünk ki egyszerre, hogy ne ragadjon össze.
  5. Amikor a tészta kicsit megszikkadt, egy nagy serpenyőben vajon megpirítjuk közepes lángon. Egyszerre 8-10 darabot, persze ez a serpenyő méretétől is függ. Az a lényeg, hogy legyen egy kis hely a tészták között, könnyebb megfordítani akkor.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3551
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 30.

Ajánló

A jégsalátát tépkedjük apró darabokra, rakjunk rá néhány tésztát. Érzéssel locsoljunk rá tejfölt meg aiolit, és adjunk hozzá salsat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A chefek ifjú generációjában van egy néhány, aki a hagyományoknak fittyet hányva több nemzetiség ételeit összekombinálja (hogy finom legyek). Ez a recept is ilyen, a töltelék mexikói, a tészta lengyel. Mivel magyar vagyok, így nem érzem vérig sértve magam. :)  Volt már persze olyan, hogy a gulyáslevesem mellé valaki csemegeuborkát evett, és nem is tudtam elképzelni, hogy jutott ilyen az eszébe? Étteremben is ért már meglepetés, amikor megkérdeztek, hogy mit kérek a töltött káposzta mellé: burgonyapürét vagy nokedlit? Mindenesetre ez a recept nekem nagyon megtetszett, és ízlett is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek