Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói csípős kukoricaleves

Mexikói csípős kukoricaleves
Mexikói csípős kukoricaleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ne lepődjünk meg, az állaga nagyon sűrű lesz. Semmi egyebet nem szoktam utána kínálni, mert annyira "tömős", hogy teljesen elegendő egy vacsorára. Mivel igen laktató, kisebb tálakban szervírozom. Aki nem szereti túl csípősen, a chiliket hagyja ki.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricát a felkarikázott chilikkel feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha megfőtt, pürésítjük.
  3. Visszatesszük főni, és ha már forr, hozzáadjuk a tejszínt.
  4. Fél percig kevergetve melegítjük.
  5. Beleforgatjuk a felkarikázott újhagymát és pár karika erős zöldpaprikát.
  6. Sok-sok reszelt sajttal és frissen őrölt chilipehellyel gazdagítjuk, forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 679
elküldve: 2
receptkönyvben: 119
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

A mama főztje

Mióta szakács: 2013.01.22.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kukoricakrémleves, csípős krémleves, chilis leves kukoricával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Balu111
Balu111 Wed, 2013-06-26 13:21

Köszi a receptet, nagyon finom lett!
Csili port használtam pehely helyett, az volt itthon, színe nem lett ilyen szép, de ízre szuper lett! :)

159
csemegekukorica 50 dkg
főzőtejszín 100 ml
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
chili 1 db
újhagyma 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db