r
Nosalty Logó

Olasz karfiolkrémleves ropogós prosciutto crudo sonkával és parmezán popcornnal

Olasz Gasztronómiai Világhét
Olasz karfiolkrémleves ropogós prosciutto crudo sonkával és parmezán popcornnal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

300
Kalória
16.3g
Fehérje
12.5g
Szénhidrátok
18.5g
Zsír
106.2g
Víz
45g
Koleszterin
1.9g
Rost
4.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1196 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 300 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6090 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    4428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    424.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1196 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy fazékban olívaolajat forrósítunk, majd rádobjuk az aprított hagymát és 3-4 perc alatt üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és az aprított burgonyát, majd alaposan összekeverjük.
  2. Felöntjük a zöldségeket az alaplével és a tejjel, és átforgatjuk. Felforraljuk, majd alacsonyabb lángon, lefedve főzzük kb. 20 percig, vagy ameddig a zöldségek teljesen megpuhulnak.
  3. Közben elkészítjük a prosciutto chips-szet és a parmezán popcornt. A prosciuttoszeleteket sütőpapíros tepsire fektetjük, a tetejére is terítünk egy réteg sütőpapírt, majd ráteszünk mégegy gáztepsit. Ez leszorítja a sonkát, így szép egyenes lesz, nem pedig hullámos. 170 fokon 10-15 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A parmezán popcornhoz a parmezánt kis kockákra vágjuk és egy tányérra tesszük, egymástól 2 centis távolságra. Mikróban kb. 1 perc alatt megolvasztjuk, amitől elnyeri jellegzetes, popcornszerű formáját. Hagyjuk teljesen kihűlni és tegyük félre a tálaláshoz.
  5. Amikor már puha minden, az egészet teljesen krémesre turmixoljuk, és ízlés szerint adunk hozzá egy kevés tejszínt is, hogy igazán selymes legyen az állaga.
  6. Végül ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, sőt, egy kevés szerecsendiót is tehetünk bele.
  7. A forró krémlevest öntsük tálakba, és tálaljuk a prosciutto chips-szel és a parmezán popcornnal. Díszíthetjük kevés karfiolmorzsával és pár csepp olívaolajjal is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

A kilencedik Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából Alessandro Manfredini készített egy könnyed és nagyszerű karfiolkrémlevest. A Vellutata di Cavolfiore az egyik legegyszerűbb és legfinomabb felhasználási módja a karfiolnak, amihez remekól passzol a tejszín krémessége, illetve a tálaláshoz készített prosciutto chips, valamint parmezán popcorn ropogóssága. Ráadásul gyorsan elkészíthető, így nem csak hétvégi ebéden állja meg a helyét, de gyors hétköznapi vacsorának is ideális választás lehet.

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Lehet, hogy csíp, de hasznos: 5 ok, amiért helye van...

Habár a csalánról a legtöbbünknek kellemetlen emlékei vannak, és a kertben sem megtűrt növény, azért jó tisztában lenni azzal, hogy nemcsak az egészségünkre van jó hatással (például csalántea vagy akár ételek formájában), hanem a kertünkben is hasznos növényként funkcionálhat.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...