r
Nosalty Logó

Tejmentes gesztenyekocka

Balildi
Tejmentes gesztenyekocka
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Kém

Díszítés

378
Kalória
7.1g
Fehérje
49.4g
Szénhidrátok
15.1g
Zsír
34.3g
Víz
120.9g
Koleszterin
561.7mg
Rost
20.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Kém

Díszítés

Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Kém

Díszítés

Összesen 4521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Kém

Díszítés

Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    180.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2472 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.4 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    411.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 4521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával robotgéppel kikeverjük. Ne sajnáljuk az időt rá. Én legalább 5 percig vertem. Sűrű krémes állagot kell kapni.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd kis adagokban a tojáshoz keverjük.
  3. Egy 20×30-as tepsibe sütőpapírt teszünk. Beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre. Tűpróba. Ha kész, elzárjuk a sütőt, és bent hagyjuk kb. 20 percig a piskótát hűlni.
  4. Kivétel után sütőrácsra borítjuk, és óvatosan lehúzzuk a papírt, majd visszatesszük a piskótát a tepsibe, teljesen kihűtjük.

Kém

  1. Az egész tojást a cukorral kicsit felverjük, majd vízfürdő felett verjük tovább. Addig kell verni, míg szúrós nem lesz, vagyis 60-70 fokos. A vízről levéve kihűtjük gyakori keverés mellett.
  2. A gesztenyemasszát a margarinnal habosra keverjük, hozzáöntjük a kihűlt tojáskrémet, amivel tovább habosítjuk a krémet, majd a legvégén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
  3. A kihűlt piskótát keresztben felvágjuk. A krém 3/4-t rákenjük, rátesszük a piskótalap másik felét, majd a tetejére kenjük a maradék krémet.

Díszítés

  1. A csokit a vízzel és a rummal mikróba tesszük. Jól összekeverjük. A gesztenyéket egyenként a csokiba mártjuk, és félretesszük (én készen kapható, főtt gesztenyét használtam).
  2. A tejszínt felverjük.
  3. Egy késsel bejelöljük a szeleteket. Nekem 12 lett. A tejszínt habzsákba töltjük, és a szeletek közepét díszítjük vele. Erre megy a csokis gesztenye. A végén a maradék csokit vékonyan rácsorgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Nemrég tudtam meg, hogy tejfehérje diétát kell tartanom. Először megijedtem, de aztán egy kis utánjárással kiderítettem, hogy nem olyan rossz a helyzet, mint először gondoltam. Itt egy sütirecept, ami a felhasználható alapanyagokból készült. Az íze pompás lett.

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...