r
Nosalty Logó

Tejmentes gesztenyekocka

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Balildi
Tejmentes gesztenyekocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Kém

Díszítés

Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Kém

Díszítés

Összesen 4521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Kém

Díszítés

Összesen 240 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    180.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2472 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.4 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 4521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Kém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával robotgéppel kikeverjük. Ne sajnáljuk az időt rá. Én legalább 5 percig vertem. Sűrű krémes állagot kell kapni.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd kis adagokban a tojáshoz keverjük.
  3. Egy 20×30-as tepsibe sütőpapírt teszünk. Beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre. Tűpróba. Ha kész, elzárjuk a sütőt, és bent hagyjuk kb. 20 percig a piskótát hűlni.
  4. Kivétel után sütőrácsra borítjuk, és óvatosan lehúzzuk a papírt, majd visszatesszük a piskótát a tepsibe, teljesen kihűtjük.

Kém

  1. Az egész tojást a cukorral kicsit felverjük, majd vízfürdő felett verjük tovább. Addig kell verni, míg szúrós nem lesz, vagyis 60-70 fokos. A vízről levéve kihűtjük gyakori keverés mellett.
  2. A gesztenyemasszát a margarinnal habosra keverjük, hozzáöntjük a kihűlt tojáskrémet, amivel tovább habosítjuk a krémet, majd a legvégén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
  3. A kihűlt piskótát keresztben felvágjuk. A krém 3/4-t rákenjük, rátesszük a piskótalap másik felét, majd a tetejére kenjük a maradék krémet.

Díszítés

  1. A csokit a vízzel és a rummal mikróba tesszük. Jól összekeverjük. A gesztenyéket egyenként a csokiba mártjuk, és félretesszük (én készen kapható, főtt gesztenyét használtam).
  2. A tejszínt felverjük.
  3. Egy késsel bejelöljük a szeleteket. Nekem 12 lett. A tejszínt habzsákba töltjük, és a szeletek közepét díszítjük vele. Erre megy a csokis gesztenye. A végén a maradék csokit vékonyan rácsorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 6977
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 04.

Receptkategóriák

Tejmentes gesztenyekocka
Balildi 2 recept

Nemrég tudtam meg, hogy tejfehérje diétát kell tartanom. Először megijedtem, de aztán egy kis utánjárással kiderítettem, hogy nem olyan rossz a helyzet, mint először gondoltam. Itt egy sütirecept, ami a felhasználható alapanyagokból készült. Az íze pompás lett.

Hozzávalók

Piskóta

Kém

Díszítés

Címlapról ajánljuk