r
Nosalty Logó

Mese torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mese torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 7705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    406.7 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4747.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1142 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    1593 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    877.1 g
  • Cukor
    652 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 7705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. A krém előkészítésével kezdjük: A fagyasztott gyümölcsöt feltesszük főni a cukorral, mikor kezd besűrűsödni lezárjuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztához a tojások sárgáját habbá verjük a cukorral, majd adagolva apránként hozzáadjuk az olajat és a tejet.
  3. Mikor kész, kikeverjük a lisztet a sütőporral, és a masszánkhoz keverjük, félretesszük, míg felverjük a tojásfehérjét pici sóval.
  4. Végül a két masszát óvatos mozdulattal elkeverjük, sütőben 150-160 fokon kb. 40 percig sütjük.
  5. Míg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, adagolva hozzáadjuk a kihűlt gyümölcs alapot, majd a joghurtot, és óvatosan összekeverjük.
  6. A piskótát háromfelé vágjuk, a krémmel töltjük. A torta oldalát és a tetejét nem kenjük be a krémmel. Hűtőben pihentetjük kb 1 órát.
  7. A margarint cukorral, citromlével jól kihabosítjuk habkönnyűre, ez kb 10 perc, majd a tortát kivesszük a hűtőből, és a tetejét oldalát bekenjük a margarinos masszával. Visszatesszük a hűtőbe, míg a marcipán elkészül.
  8. A marcipánt vajas kézzel átgyúrjuk, vagy legalább is lepuhítjuk.
  9. A tortát kivesszük a hűtőből, és lemérjük, mekkora az átmérője, és valamivel nagyobbra nyújtjuk keményítős nyújtódeszkán. Rátesszük határozott mozdulattal a tortára, lesimogatjuk, hogy ne legyen gyűrött, majd a felesleges marcipánt levágjuk.
  10. Majd kis darabokat tépünk a marcipánból, színezzük, és a fantáziánk, ízlésünk szerint készítjük el a virágokat, füveket, állatokat, amit pici margarinos krémmel vagy vizes ecsettel ragasztunk fel, és helyezzük el ízlésesen.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 17
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2244
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Sziasztok! Ezt a kis mesetortát egy 1 éves édes kislánynak készítettem, nem akartunk figurát, de sima, egyszerű tortát se. Aztán beburkoltam, és jöttek a virágok meg a füvek, és a kisfiam segítségével a figurák: zümi, kukac, pillangó, és ez az édes kis apróság lett a végeredmény. Ami kedves számomra, és mindenkinek ajánlom! Nem nagyon babrás, és nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?