r
Nosalty Logó

Mandulás-karamellás virágcsokor

Skorpió
Mandulás-karamellás virágcsokor
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

1266
Kalória
24.8g
Fehérje
136.1g
Szénhidrát
69g
Zsír
90.8g
Víz
325.6g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
110g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 1266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 5057 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 319 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    90.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 1266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    276.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    544.6 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    363 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    934 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 5057 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a krémet: A cukrot karamelizáljuk, és ha szép folyós, aranyszínű, akkor óvatosan hozzáöntjük a tejet, és a megvárjuk míg felolvad, közben folyamatosan kevergetjük.
  2. Ezután sűrítjük keményítővel/liszttel puding sűrűségűre.
  3. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a mascarpone-t, és kihűtjük. Ha már kihűlt, keményre felvert tejszínhabbal lazítjuk a krémet.
  4. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük a cukorral.
  5. A habot óvatosan összekeverjük az elkevert tojássárgájával, ezt követően óvatosan elkeverjük benne a mandulás-lisztes keveréket.
  6. A piskótamasszát szilikonos sütőpapíros tepsibe egyenletesen elsimítjuk, és megsütjük.
  7. A piskótáról lehúzzuk a papírt, és 1/3-2/3 arányban elvágjuk.
  8. A nagyobbik tésztalapból késztítjük a vázát, a kisebbikből a csokor alapján.
  9. A nagyobbik tésztát megkenjük a krém felével, és feltekerjük. (A tészta alsó 5-7 cm-es részét hagyjuk
  10. szabadon, mivel ebből készül a váza "hasa".)
  11. Kialakítjuk a tetszésünk szeinti vázaalakot (én felülre és alulra vékony peremet készítettem, és a tekercs felső 1/3 részénél bemélyedést vágtam.)
  12. Bevonjuk a vázát krémmel.
  13. A kisebbik tésztalapból elkészítjük a csokoralapot. Három részre vágjuk úgy, hogy legyen 1 kisebb és két egyforma téglalapunk.
  14. A pici téglalapokat megtöltjük a maradék krémmel, és kicsit lekerekítjük a téglatest 2 sarkát, majd bevonjuk egy kevés krémmel.
  15. Összeillesztjük a részeket, bevonjuk, és díszítjük tetszés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x34

Rövid gondolkodás után ezt a tortát készítettem Anyák napjára anyunak. Volt sikere, és finom is lett. Sajnos nem volt előre elkészített marcipánvirágom, ezért a virágok készítése volt időigényesebb (utólagos számolgatás után 32 db virág lett). Néhány kép róla

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek