r
Nosalty Logó

Mentás újhagymaleves petrezselymes grízgaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Mentás újhagymaleves petrezselymes grízgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 309 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1232 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 79 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1211.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    297 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1171 micro
Összesen 309 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4847.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    3365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    969 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    3025 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4682 micro
Összesen 1232 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Galuska készítése:
  2. Felütjük és felverjük a tojásokat.
  3. Hozzákeverjük a darát, fél órát pihentetjük, közben megfőzzük a levest.
  4. Sózzuk, borsot darálunk rá, adjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, összekeverjük.
  5. Kiskanállal a forró levesbe szaggatjuk.
  6. Leves készítése:
  7. Az újhagymát zöld szárával együtt karikára vágjuk, a mentaleveleket apróra.
  8. Vajon megpirítjuk az újhagymát.
  9. Felöntjük 8 dl vízzel, adjuk a leveskockát.
  10. Összeforraljuk.
  11. A forró levesbe szaggatjuk a galuskát.
  12. A joghurtot kevés levessel elkeverjük éskevergetés melletta leveshez adjuk.
  13. Amikor ismét forr, hozzákeverjük a mentát és elzárjuk a lángot.
  14. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  • Receptkönyvben: 384
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 17664
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 04.

Ajánló

Grízgaluska helyett házilag gyúrt (vagy bolti) rövidre vágott szélesmetélttel is kínálhatjuk. Az eredeti receptben így állt. Nekem a petrezselymes grízgaluska nagy kedvencem, úgy gondolom jól passzol is ehhez a leveshez.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mentás újhagymaleves petrezselymes grízgaluskával
Harmathy Ildikó 313 recept

Török recept, nagyon kellemes nyári ízhatás.  

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek