Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymaleves timu konyhájából

Hagymaleves timu konyhájából
Hagymaleves timu konyhájából
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű leves, ami minden évszakban jól tud esni. Olcsó, kiadós és finom, próbáld ki te is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

1 pohár száraz fehérbor kiváló választás mellé

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, és kb. 3-4 mm vastagra felszeleteljük. Ha van póréhagymánk, akkor vegyesen használjuk. Annál finomabb, minél többféle hagymából készül.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk.
  3. A vöröshagymát vajon elkezdjük párolni. Ne dinszteljük, csak pároljuk! Ha kicsit összeesett, adjuk hozzá az újhagymát is. Ha megfonnyadtak a hagymák, öntsük fel fehérborral. Várjuk meg, míg elpárolódik.
  4. Öntsük fel az alaplével, és lefedve főzzük 20-25 percig.
  5. Ha eltelt a 25 perc, hőkiegyenlítést végzünk. A levesből adjunk egy merőkanállal a keményítővel és mustárral kikevert tejfölhöz, keverjük el, és így adjuk hozzá a leveshez, így nem lesz csomós vagy darabos. Forraljuk fel, és főzzük össze pár perc alatt.
  6. Sajtos pirítóssal, snidlinggel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 278
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

timu

Mióta szakács: 2018.04.25.
25 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

leves, hagymaleves, előétel, egyszerű étel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

196
vaj 2 ek
vöröshagyma 3 közepes db
újhagyma 4 db
fokhagyma 2 gerezd
fehérbor 1 dl
alaplé 1 l
tejföl 1 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
mustár 1 teáskanál