Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás túróhabbal töltött palacsinta eperraguval

Mentás túróhabbal töltött palacsinta eperraguval
Mentás túróhabbal töltött palacsinta eperraguval
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve láttam egy főzőműsorban ezt a kombinációt, és azóta várta, hogy végre eperszezon legyen, és elkészíthessem. Akkor a legfinomabb, amikor a palacsinta még langyos, a túróhab hideg és az öntet forró. Hmmmm... :)

hozzávalók / 4 adag

Palacsintához

Palacsinta sütéséhez

Töltelékhez

Eperraguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsintához

  1. A szokásos módon összeállítjuk a palacsintatésztát, és pár órára hűtőbe tesszük.
  2. A tojásokat elkeverjük a cukorral, sóval.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, majd lassanként a tejet, ásványvizet, folyamatos kevergetés mellett.
  4. Végül beleöntjük az olajat.

Palacsinta sütéséhez

  1. A palacsintákat kevés olajon vagy vajon készre sütjük.

Töltelékhez

  1. A túrót villával összetörjük, és ízlés szerint cukrozzuk.
  2. A (hideg!) tejszínt kemény habbá verjük, és több részletben, óvatosan elkeverjük a túróval.
  3. A mentát alaposan megmossuk, és vékonyan felcsíkozzuk, majd hozzákeverjük a túrós töltelékhez.
  4. A tölteléket tálalásig hűtőbe tesszük, és jól behűtjük.

Eperraguhoz

  1. Az epreket megmossuk, csumájukat eltávolítjuk, és felkockázzuk.
  2. Kevés vizet öntünk alá, belecsurgatjuk a mézet, és nagy lángon besűrítjük a ragut.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 175
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mentás túróhabos palacsinta, mentás-tejszínes túróval töltött palacsinta, túrós palacsinta epres öntettel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1068
tojás 3 db
cukor 5 dkg
1 csipet
finomliszt 25 dkg
tej 2 dl
ásványvíz 1 dl
napraforgó olaj 5 ek
napraforgó olaj 1 dl
tehéntúró 25 dkg
habtejszín 2 dl
cukor 5 púpozott ek
menta 5 szál
eper 50 dkg
méz 3 ek
víz 2 evőkanál