r
Nosalty Logó

Mentás túróhabbal töltött palacsinta eperraguval

A kis gasztronauta
Mentás túróhabbal töltött palacsinta eperraguval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Palacsintához

Palacsinta sütéséhez

Töltelékhez

Eperraguhoz

1068
Kalória
24.8g
Fehérje
116.6g
Szénhidrát
56.6g
Zsír
257.2g
Víz
190.5g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
64.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Palacsintához

Palacsinta sütéséhez

Töltelékhez

Eperraguhoz

Összesen 1068 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Palacsintához

Palacsinta sütéséhez

Töltelékhez

Eperraguhoz

Összesen 4271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Palacsintához

Palacsinta sütéséhez

Töltelékhez

Eperraguhoz

Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 1068 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4151 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    466.3 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1028.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    898 micro
Összesen 4271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

Palacsintához

  1. A szokásos módon összeállítjuk a palacsintatésztát, és pár órára hűtőbe tesszük.
  2. A tojásokat elkeverjük a cukorral, sóval.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, majd lassanként a tejet, ásványvizet, folyamatos kevergetés mellett.
  4. Végül beleöntjük az olajat.

Palacsinta sütéséhez

  1. A palacsintákat kevés olajon vagy vajon készre sütjük.

Töltelékhez

  1. A túrót villával összetörjük, és ízlés szerint cukrozzuk.
  2. A (hideg!) tejszínt kemény habbá verjük, és több részletben, óvatosan elkeverjük a túróval.
  3. A mentát alaposan megmossuk, és vékonyan felcsíkozzuk, majd hozzákeverjük a túrós töltelékhez.
  4. A tölteléket tálalásig hűtőbe tesszük, és jól behűtjük.

Eperraguhoz

  1. Az epreket megmossuk, csumájukat eltávolítjuk, és felkockázzuk.
  2. Kevés vizet öntünk alá, belecsurgatjuk a mézet, és nagy lángon besűrítjük a ragut.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p

Pár éve láttam egy főzőműsorban ezt a kombinációt, és azóta várta, hogy végre eperszezon legyen, és elkészíthessem. Akkor a legfinomabb, amikor a palacsinta még langyos, a túróhab hideg és az öntet forró. Hmmmm... :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...