r
Nosalty Logó

Mentás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Mentás keksz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4039 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    266.6 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    891 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2431.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1663 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1631 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 4039 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 444 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hengert formázunk belőle és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  2. Elkészítjük a krémet: a tejszínt meglangyosítjuk, beleteszünk összetördelt mentaleveleket és hagyjuk benne ázni jó fél órát.
  3. Aztán leszűrjük, beletesszük a csokit és gőz fölött felolvasztjuk, majd lehűtjük és a mascarponét hozzákeverjük.
  4. A tésztahengerből kb. 3 mm-es szeleteket vágunk, 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
  5. A kihűlt a korongokat megtöltjük a mentás krémmel, hűtőbe tesszük míg megpuhul. Ha erősebb mentás ízt szeretnénk, apróra vágott mentaleveket tehetünk a krémbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4376
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mentás keksz
TraRita 118 recept

Hűsítő, könnyű sütit keresgéltem, és Limara oldalán találtam rá erre a kekszre. Egy kicsit változtattam rajta és nagyon finom lett így is :) A tészta nagyon finom omlós, más krémekkel, esetleg lekvárral is megállja a helyét.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...