r
Nosalty Logó

Cseresznyés-meggyes-mandulás torta

NS
Cseresznyés-meggyes-mandulás torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskóta

curd

tortakrém

753
Kalória
11.5g
Fehérje
58.7g
Szénhidrát
53.3g
Zsír
42.5g
Víz
174.9g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
37.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

piskóta

curd

tortakrém

Összesen 753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

piskóta

curd

tortakrém

Összesen 9022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

piskóta

curd

tortakrém

Összesen 382 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    639.1 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    2099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5785.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1355 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2558 mg
  • Nátrium
    1185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    704 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    509.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    411 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4055 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2108 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2197 micro
Összesen 9022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 382 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. 3 részből áll a recept: piskóta, curd (főzött krém) és a tortakrém. Piskótához a margarint a cukorral krémesre keverjük. Majd ha ezzel megvagyunk, folyamatos keverés közben egyesével hozzáadjuk az 5 tojást. Hosszan keverjük, mielőtt hozzáadjuk a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, aprított mandula). Jó alaposan kikeverjük, és végül hozzáadjuk a 2 ek. tejet és a vanília kivonatot. 3-4 db 22 cm-es formába tesszük, és kisütjük mindet 170 fokon 35 perc alatt.
  2. Curd összes hozzávalóját feltesszük egy lábasba, és krémmé főzöm. Majd kis tálba rakjuk, és hagyjuk hűlni.
  3. A habtejszínt félig felverjük 2 ek. porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, és összekeverjük. Óvatosan, nehogy túlverjük! Felolvasztjuk a fehér csokit, és az egészhez adagoljuk. Még egyet keverünk az egészen, és kéééész! Hűtőbe tesszük, amíg előkészülünk.
  4. A kész, kihűlt piskótákat egyenesre vágjuk, és mindet meglocsoljuk megy/cseresznye kevert levével. Erre jöhet a mascarponés krém és egy halvány réteg a curd-ból. Nem kell eláztatni vele az egészet, csak finoman! És így tovább! Tehát: piskóta meggylével locsolva, mascarpone, curd, piskóta meggylével locsolva, mascarpone, curd... és így tovább.
  5. Az egészet beborítjuk a mascarponés krémmel, és jól lehúzzuk róla a felesleget. Tetejét cseresznyével, meggyel és mandulával díszítjük. Ennyi.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

Egyszer csináltam egy mandulás-cseresznyés pitét, és annak ötlete alapján megszületett Ő.

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...