Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-meggyes-mandulás torta

Cseresznyés-meggyes-mandulás torta
Cseresznyés-meggyes-mandulás torta
110 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer csináltam egy mandulás-cseresznyés pitét, és annak ötlete alapján megszületett Ő.

hozzávalók / 12 adag

piskóta

curd

tortakrém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 részből áll a recept: piskóta, curd (főzött krém) és a tortakrém. Piskótához a margarint a cukorral krémesre keverjük. Majd ha ezzel megvagyunk, folyamatos keverés közben egyesével hozzáadjuk az 5 tojást. Hosszan keverjük, mielőtt hozzáadjuk a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, aprított mandula). Jó alaposan kikeverjük, és végül hozzáadjuk a 2 ek. tejet és a vanília kivonatot. 3-4 db 22 cm-es formába tesszük, és kisütjük mindet 170 fokon 35 perc alatt.
  2. Curd összes hozzávalóját feltesszük egy lábasba, és krémmé főzöm. Majd kis tálba rakjuk, és hagyjuk hűlni.
  3. A habtejszínt félig felverjük 2 ek. porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, és összekeverjük. Óvatosan, nehogy túlverjük! Felolvasztjuk a fehér csokit, és az egészhez adagoljuk. Még egyet keverünk az egészen, és kéééész! Hűtőbe tesszük, amíg előkészülünk.
  4. A kész, kihűlt piskótákat egyenesre vágjuk, és mindet meglocsoljuk megy/cseresznye kevert levével. Erre jöhet a mascarponés krém és egy halvány réteg a curd-ból. Nem kell eláztatni vele az egészet, csak finoman! És így tovább! Tehát: piskóta meggylével locsolva, mascarpone, curd, piskóta meggylével locsolva, mascarpone, curd... és így tovább.
  5. Az egészet beborítjuk a mascarponés krémmel, és jól lehúzzuk róla a felesleget. Tetejét cseresznyével, meggyel és mandulával díszítjük. Ennyi.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 373
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SRka

Mióta szakács: 2017.06.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

nakedcake gyümölcstorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

753
margarin 30 dkg
cukor 30 dkg
tojás 5 db
finomliszt 30 dkg
sütőpor 0.5 csomag
mandula 10 dkg
tej 2 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
cukor 6 dkg
vaj 75 g
meggylé 100 ml
habtejszín 200 ml
mascarpone 35 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
porcukor 2 ek