Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meglepetés torta túrókrémmel

Meglepetés torta túrókrémmel
Meglepetés torta túrókrémmel
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokahúgomnak készítettem gyereknapra. :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsökből egy a tortalaptól kisebb tálban elkészítjük a gyümölcszselét a mosott, szeletelt gyümölcsökkel. Hűtőben tároljuk, amíg megdermed (egy éjszaka a legjobb).
  2. Megfőzzük a pudingot a 4 dl tejből és cukorból, hagyjuk kihűlni.
  3. Összeállítjuk az epres túrókrémet: a habtejszínből kemény habot verünk, belekeverjük az eperpürét, a túrókrémet, egy citrom reszelt héját és 1 tk langyos vízben feloldott zselatint. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
  4. A piskóta tetejét vékonyan megkenjük lekvárral.
  5. Kiborítjuk a zselét: a tálat egy pár pillanatra forró vízbe mártjuk. A zselét a piskóta közepére ültetjük.
  6. A kihűlt pudingot a zselé oldalához kanalazzuk. Egy fél órát hűtőben pihentetjük.
  7. Majd a túrókrémmel beborítjuk, tetejét tetszés szerint díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 836
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös-túrókrémes torta, túrós-tejszínes piskótatorta eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

824
piskótalap 35 dkg
tortazselé 3 csomag
gyümölcslé 5 dl
eper 10 dkg
meggy 15 dkg
eperlekvár 10 dkg
tejszínízű pudingpor 1 csomag
cukor 3 ek
tej 4 dl
tehéntúró 25 dkg
cukor 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
zselatin 1 teáskanál
habtejszín 2 dl
eper 10 dkg