r
Nosalty Logó

Meglepetés csokidobozban

Popostar
Meglepetés csokidobozban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csokidobozhoz

A krémhez

A díszítéshez

1487
Kalória
20.4g
Fehérje
167.8g
Szénhidrát
82.1g
Zsír
100.5g
Víz
106.8g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
130.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A csokidobozhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A csokidobozhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A csokidobozhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.8 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    100.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.8 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    100.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 388 kcal

Elkészítés

A csokidobozhoz

  1. Egy kevés tejcsokit gőz fölött megolvasztunk (lehet a fehéret is, akkor fehér lesz a dísz), zacskóba töltjük, és egy szilikonos vagy puhább műanyag formát kidíszítünk vele. (Én a mascarpone krémsajt dobozában készítettem.) Lehet szívecskéket, kockákat vagy absztrakt formákat, csak a képzelet szab határt. Pár percre hűtőbe tesszük szilárdulni.
  2. Amíg szilárdul, egy másik edényben gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokit, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  3. Mikor már kissé kihűlt, elővesszük a formákat, és egy vastag ecsettel kikenjük minden oldalát. Újra pár percre hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdul a réteg, amit felkentünk.
  4. Újra elővesszük, még egy réteg csokit kenünk rá, és újra megy a hűtőbe. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a csoki (kb. 3 réteg).
  5. Ha a fehér rétegekkel készen vagyunk, a maradék tejcsokival ugyanezt megismételjük, szintén, amíg el nem fogy.
  6. Ha kész az összes réteg, hűtőbe tesszük. A csoki mennyisége függ a forma nagyságától, ha túl vékonynak találjuk, csak egyszerűen kenjünk még fel rétegeket.
  7. A doboz a hűtőben dermed, elkészítjük a krémet: a tejszínhabot összekeverjük a csokilikőrrel, mindenki ízlés szerint.
  8. A csokidobozokat, ha megszilárdultak kivesszük a formákból, ha nem szilikonosba tettük, késsel óvatosan körbevághatjuk.
  9. Az egyik felébe beletöltjük a krémet, ízlés szerint gyümölcsökkel, keksszel díszítjük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 2 p

Imádom az édességeket, ezt a dobozt anyukám névnapjára készítettem. Receptet sehol sem láttam, de gondoltam kipróbálom. Azóta már 2 másik is készült az egyik nutellával, a másik málnahabbal készült. Ebben a verzióban található: csokilikőrös krém, sárgabarack, meggy, mézes puszedli, szőlő, csokiba forgatott mogyoró és roletti. Mindhármat ajándékba készítettem, óriási sikert arattak.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...