r
Nosalty Logó

Húsvéti kosárkák Baileys-krémmel és lemon curddel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Húsvéti kosárkák Baileys-krémmel és lemon curddel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Alapkrém

Baileys-krém

Lemon curd

Összeállítás

Összesen 1507 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Alapkrém

Baileys-krém

Lemon curd

Összeállítás

Összesen 7543 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Alapkrém

Baileys-krém

Lemon curd

Összeállítás

Összesen 324 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.5 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 1507 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.3 g

Zsír

  • Összesen
    483.6 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    2257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6607.3 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2282 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    49 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    409 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    1547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2859 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1360 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2077 micro
Összesen 7543 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.7 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 324 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Alapkrém

Baileys-krém

Lemon curd

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalók összegyúrásával egynemű linzertésztát készítünk.
  2. Körülbelül 4 milliméteresre nyújtjuk, kör formákat szaggatunk belőle, és a kibéleljük velük a kizsírozott kosárkaformákat.
  3. Előmelegített sütőben halványra sütjük, majd kihűtjük őket.

Alapkrém

  1. A túrót a citromlével és a cukorral keverjük el. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral.
  2. A kevés vízzel elkevert zselatint meglangyosítjuk. Azonnal a túróhoz keverjük, majd a felvert tejszínt is hozzáforgatjuk. Rövid időn belül felhasználjuk.

Baileys-krém

  1. A habtejszínt keménnyé verjük, hozzáadjuk a vízgőz felett olvasztott csokoládét, a Baileys-t és a mogyorót.

Lemon curd

  1. Jeget és egy kevés vizet teszünk egy tálba, félretesszük.
  2. Egy tűzálló tálban a tojást, a tojássárgákat, cukrot, citromhéjat, citromlevet és a sót elkeverjük. A tálat egy forrásban lévő vízzel teli edény fölé rakjuk, biztosítjuk, hogy a tál ne érjen a vízhez. A keveréket egy habverővel felverjük, amíg 76 fokra melegszik fel. A tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk a vajat, addig keverjük, amíg elolvad és sima masszává áll össze. Átöntjük egy finom szemű szitán, majd a jeges vízre állítjuk.
  3. A masszát teljesen kihűtjük, közben újra és újra megkeverjük.

Összeállítás

  1. A kihűlt kosárkákat porcukorral szórjuk meg, majd beleadagoljuk az alapkrémet.
  2. A Baileys-krémet és a lemon curd-öt habzsákba simítjuk. A kosárkák felére Baileys-krémet, másik felére citromkrémet nyomunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1191
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsvéti kosárkák Baileys-krémmel és lemon curddel
NapsütötteVidékünkön 168 recept

A húsvéti asztalunk díszei lehetnek ezek a tükörtojásra emlékeztető kosárkák.

Hozzávalók

Tészta

Alapkrém

Baileys-krém

Lemon curd

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek