Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós karamellás-csokikrémes pite

Sós karamellás-csokikrémes pite
Sós karamellás-csokikrémes pite
28 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a nagymamám csokis kosárkáját, ennek egy extrább változatát alkottam meg.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Sós karamella

Csoki krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojás kivételével a hozzávalókat egy csipet sóval egy S-késes aprítóba mérjük és összeaprítjuk. Ezt végezhetjük kézzel is, akkor a vajat morzsoljuk el a többi hozzávalóval úgy, hogy lehetőleg ne melegedjen meg a kezünktől.
  2. A tojást hozzáadva gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
  3. Legalább egy órára hűtőbe rakjuk, nálam egy egész éjszakát pihent ott.
  4. A tésztát a hűtőből kivéve vékonyra nyújtjuk és a formákba igazgatjuk. 5 db egyszemélyes pite lesz belőle. Készíthetünk egy nagy pitét is, akkor duplázzuk az adagot.
  5. 190°C-on 5-8 perc alatt készre sütjük. Sütőfüggő, ha elkezd barnulni a széle, akkor már jó.

Sós karamella

  1. A cukrot egy nagyobb lábosba mérjük és borostyán színűre karamellizáljuk. Eközben a tejszínt is felforraljuk.
  2. A vajat a karamellhez adjuk, ha teljesen elkeveredett akkor folyamatosan keverve hozzácsurgatjuk a tejszínt. Erre azért van szükség, hogy a cukor ne dermedjen meg a hirtelen hőmérséklet változástól. Belekeverjük a sót is.
  3. A kisült pitéket félig megtöltjük a karamellel.

Csoki krém

  1. A tejszínt felforraljuk, a csokoládét apró darabokra törjük.
  2. Ha a tejszín felforrt, a csokoládéra öntjük, ez fontos, ne fordítva! Alaposan elkeverjük. Ha a karamell réteg kissé megszilárdult akkor a formákat megtöltjük ezzel a csoki krémmel.
  3. Hűtőbe rakjuk, amíg kissé megdermed.

Díszítés

  1. Tálalás előtt kevés tejszínből kemény habot verünk és ezzel díszítjük a süteményt.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 928
elküldve: 6
receptkönyvben: 174
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lini

Mióta szakács: 2013.03.30.
10 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei, gourmet
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Csokis pite, karamellás pite, csokis-karamellás kosárka

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

830
finomliszt 100 g
vaj 65 g
kókuszliszt 15 g
porcukor 20 g
tojás 0.5 db
cukor 250 g
vaj 2 ek
habtejszín 180 ml
1 teáskanál
habtejszín 220 ml
étcsokoládé 250 g
habtejszín 100 ml