r
Nosalty Logó

Sós karamellás-csokikrémes pite

NS
Sós karamellás-csokikrémes pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Sós karamella

Csoki krém

Díszítés

830
Kalória
6.7g
Fehérje
86.4g
Szénhidrát
52.1g
Zsír
60.9g
Víz
144.2g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
67.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Sós karamella

Csoki krém

Díszítés

Összesen 830 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Sós karamella

Csoki krém

Díszítés

Összesen 4975 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Sós karamella

Csoki krém

Díszítés

Összesen 395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 830 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    312.7 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4660.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    2605 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    518.1 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    365.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2075 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2033 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 4975 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 395 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojás kivételével a hozzávalókat egy csipet sóval egy S-késes aprítóba mérjük és összeaprítjuk. Ezt végezhetjük kézzel is, akkor a vajat morzsoljuk el a többi hozzávalóval úgy, hogy lehetőleg ne melegedjen meg a kezünktől.
  2. A tojást hozzáadva gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
  3. Legalább egy órára hűtőbe rakjuk, nálam egy egész éjszakát pihent ott.
  4. A tésztát a hűtőből kivéve vékonyra nyújtjuk és a formákba igazgatjuk. 5 db egyszemélyes pite lesz belőle. Készíthetünk egy nagy pitét is, akkor duplázzuk az adagot.
  5. 190°C-on 5-8 perc alatt készre sütjük. Sütőfüggő, ha elkezd barnulni a széle, akkor már jó.

Sós karamella

  1. A cukrot egy nagyobb lábosba mérjük és borostyán színűre karamellizáljuk. Eközben a tejszínt is felforraljuk.
  2. A vajat a karamellhez adjuk, ha teljesen elkeveredett akkor folyamatosan keverve hozzácsurgatjuk a tejszínt. Erre azért van szükség, hogy a cukor ne dermedjen meg a hirtelen hőmérséklet változástól. Belekeverjük a sót is.
  3. A kisült pitéket félig megtöltjük a karamellel.

Csoki krém

  1. A tejszínt felforraljuk, a csokoládét apró darabokra törjük.
  2. Ha a tejszín felforrt, a csokoládéra öntjük, ez fontos, ne fordítva! Alaposan elkeverjük. Ha a karamell réteg kissé megszilárdult akkor a formákat megtöltjük ezzel a csoki krémmel.
  3. Hűtőbe rakjuk, amíg kissé megdermed.

Díszítés

  1. Tálalás előtt kevés tejszínből kemény habot verünk és ezzel díszítjük a süteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Imádom a nagymamám csokis kosárkáját, ennek egy extrább változatát alkottam meg.

Nosalty stories

További receptek

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Láthatatlan almatorta

Az almás sütemények egész évben készíthetők, ezért igazán sosem mennek ki a divatból, mégis valahogy ősszel teljesednek ki igazán. Ezt a receptet a franciák Gâteau Invisible-nek, ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek