Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyleves Gonoszka konyhájából

Meggyleves Gonoszka konyhájából
Meggyleves Gonoszka konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a nyár, a sok gyümölcs. Lehet készíteni a friss gyümölcsökből a leveseket. Én is elkészítettem az idei első meggylevesemet. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 75 kalória van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk. A citromokat alaposan megsikáljuk, és karikára vágjuk.
  2. Egy lábosba tesszük a meggyet, a citromkarikákat, hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat és a szegfűszeget. Felöntjük a vízzel. Forrástól számítva 5-6 percet főzzük.
  3. Közben a főzőtejszínt kikeverjük a liszttel csomómentesre.
  4. A behabarás előtt a citromkarikákat kivesszük a levesből, és hőkiegyenlítéssel besűrítjük a levesünket. 1-2 percig forraljuk kevergetve, ha kell utána ízesítünk.
  5. A legfinomabb hidegen, így tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 400
elküldve: 3
receptkönyvben: 74
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes meggyleves, hideg meggyleves, gyümölcsleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

368
meggy 80 dkg
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 4 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citrom 2 db
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 0.5 teáskanál
víz 1.2 l