r
Nosalty Logó

Meggyes-túrós linzertorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Meggyes-túrós linzertorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1589 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6343 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 267 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2328.2 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1589 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.4 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9312.9 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1684 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    3259 mg
  • Nátrium
    1499 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    866.4 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 6343 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és fél órát pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: a meggybefőttet lecsepegtetjük, a túrót áttörjük, és kikeverjük a tojások sárgájával.
  3. Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével és reszelt citromhéjjal, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
  4. Az első tésztacipót vékonyra kisodorjuk, megkenjük lekvárral, feltekerjük, mint a bejglit, és hűtőbe tesszük.
  5. Egy tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk.
  6. A következő tésztát kerekre nyújtjuk, belerakjuk a tortaformába, megszórjuk a meggyel.
  7. Rátesszük a következő lapot, erre jön a túrótöltelék.
  8. Elővesszük a lekvárral töltött linzerrudat, fél centis szeletekre vágjuk, és szép sorban rárakjuk a túrótöltelékre.
  9. Forró sütőbe tesszük, kis idő múlva takarékra állítjuk a sütőt, és megsütjük a tortát.
  10. Ha megsült, kihűtjük, levesszük a tortakarimát, és tálra csúsztatjuk.
  11. Tálalás előtt megszórjuk kevés vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8755
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 04.

Ajánló

Ha nincs meggylekvár, a meggyet kevés cukorral megpároljuk, és botmixerrel pürésítjük!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Meggyes-túrós linzertorta 2.
Alexandra 42 recept

Ezt a tortát az áprilisi Vidék íze újságba találtam. Gondoltam, kipróbálom. Nagy sikere lett a családban.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves látogatok,senkinek nem ajánlom ezt a receptet ebben a formában elkészíteni,én sajnos megtettem pedig voltak kételyeim.A középs? tortalap teljesen nyers marad,nem tud megsülni.Nagyon kár érte mert nagyon finom és mutatós süti lett volna,így viszont a kukában landolt.Közel 30 éves süt? pályafutásom alatt így még nem jártam,de aki kísérletez? kedv? szerintem ha a két lapot a meggyel el?sütné,és csak utána kerül rá a túrótöltelék és a teteje akkor már jó lehet.

Alexandra

Kedves zsike39!! Nekem mindegyik lap teljesen átsült!!! Nem tudom a tiéd miért nem!! Sajnálom hogy nem sikerült!!! Üdv.: Szandra19

Törölt felhasználó

Nagyon különleges süti! Családom és kollégan?im körében is nagy sikert arattam vele. Egyb?l elkérték a receptjét! Mutatós, finom, omlós! Tökéletesen átsült mindenhol! Köszönöm ezt e remek receptet! LEMON

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.