r
Nosalty Logó

Meggyes-túrós linzertorta 2.

Alexandra
Meggyes-túrós linzertorta 2.
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1589
Kalória
41.1g
Fehérje
216.6g
Szénhidrát
58.4g
Zsír
173.6g
Víz
295.1g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
96g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2328.2 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    216.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    173.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1589 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.4 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9312.9 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1684 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    3259 mg
  • Nátrium
    1499 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    866.4 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    694.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 6343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és fél órát pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: a meggybefőttet lecsepegtetjük, a túrót áttörjük, és kikeverjük a tojások sárgájával.
  3. Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével és reszelt citromhéjjal, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
  4. Az első tésztacipót vékonyra kisodorjuk, megkenjük lekvárral, feltekerjük, mint a bejglit, és hűtőbe tesszük.
  5. Egy tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk.
  6. A következő tésztát kerekre nyújtjuk, belerakjuk a tortaformába, megszórjuk a meggyel.
  7. Rátesszük a következő lapot, erre jön a túrótöltelék.
  8. Elővesszük a lekvárral töltött linzerrudat, fél centis szeletekre vágjuk, és szép sorban rárakjuk a túrótöltelékre.
  9. Forró sütőbe tesszük, kis idő múlva takarékra állítjuk a sütőt, és megsütjük a tortát.
  10. Ha megsült, kihűtjük, levesszük a tortakarimát, és tálra csúsztatjuk.
  11. Tálalás előtt megszórjuk kevés vaníliás porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a tortát az áprilisi Vidék íze újságba találtam. Gondoltam, kipróbálom. Nagy sikere lett a családban.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...