Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-túrós lepény

Fahéjas-túrós lepény
Fahéjas-túrós lepény
135 perc / előkészület: 30 perc sütés: 105 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenkinek, aki szereti a túrós finomságokat. Puha piskótában közrefogva.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A túrós töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük az 5 tojást.  A fehérjéket egy cs vanílás cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat kis tálkákban 2 -2 -1 arányba szedjük (2-őt egy nagy tálba, a többit két picibe).
  2. A 2 tojás sárgához adunk 5 evőkanál vizet, a 12 ek cukrot, és habverőkkel habosra mixeljük.
  3. A vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük, és vanília aromával ízesítjük.
  4. Csipetnyit megsózzuk, s beleforgatjuk a lisztet és a sütőport a masszába, majd ezt is jól elkeverjük. Végül a fehérjehabnak a felét spatulával elegyengetjük benne.
  5. Kikenünk egy tepsit vajjal és liszttel.
  6. A tészta háromnegyedét beleöntjük. A másik negyedét félretesszük egy kis időre. A tepsi megy be a sütőbe 15 percre (5 percig nagylángon, 10 percig kicsin).
  7. Közben megcsináljuk a túrós tölteléket. A fél kiló túrót beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a 5+5 evőkanál cukrot, 2 tojássárgáját, egy kis vanília aromát, ízlés szerint fahéjat és 2 evőkanálnyi lisztet.
  8. Ezt a már sülő tésztára öntjük, egyenletesen, majd a maradék negyednyi tésztát sütőecset segítségével (vagy kanállal) eloszlatjuk a tetején.
  9. Maradt még egy tojássárgánk, egy kiskanál cukorral elkeverjük, és az ecsettel berácsozzuk vele a tészta tetejét.
  10. Másfél órán át sül, közepes-kislángon. A süti aranybarna kivételkor. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 085
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós lepény, túrós-fahéjas sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Editanya58
Editanya58 Sun, 2011-10-16 17:45

Sziasztok!
Habcsók Mézi, most sül a süti, de sajnos nem igazán lesz sikeres. Ugyanis sajnos csak 2 ek lisztet tettem a tésztába. Most olvastam, h 200 gr kellett volna. Keveselltem, de ha ennyi van leírva, akkor bizti ennyi is kell. A tészta egyenlőre nem is látszik. Na nem baj, így jártam, sült túrós lesz belőle. Ahogy sül, az illata fenséges.

Ágica1979
Ágica1979 Thu, 2011-09-29 10:27

Szia Habcsók Mézi!
A tésztába mennyi liszt kell? Az nincs megadva, a 2ek-nyi, ami le van írva, az a túrós töltelékbe megy! Köszi, szia

326
tojásfehérje 5 db
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 125 g
víz 5 ek
finomliszt 200 g
cukor 12 ek
vaníliaaroma 30 ml
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 5 ek
cukor 5 ek
tehéntúró 500 g
vaníliaaroma 10 ml
tojássárgája 2 db
fahéj 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
tojássárgája 1 db
cukor 0.5 teáskanál