Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olajos piskóta Nikóka konyhájából

Olajos piskóta Nikóka konyhájából
Olajos piskóta Nikóka konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a piskótarecept a kedvencem. Mert nem szárad ki olyan hamar mint a rendes piskóta. Így már felhasználás előtt egy-két nappal is megszoktam sütni. Ebből sütöm a lapokat is a sütikhez.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a maradék cukorral, a tejjel, és az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Jól kikeverjük, majd végül lazán belekeverjük a fehérjehabot.
  3. Süthetünk belőle két vékony lapot sütőpapíron, vagy egy 26 cm-es tortakarikában is megsüthetjük. 170 fokon, légkeveréses sütőben, kb. 30-35 perc alatt kész.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x40 cm
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 883
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

239
tojás 5 db
cukor 25 dkg
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 30 dkg
sütőpor 8 g