r
Nosalty Logó

Puncsszelet ahogy Klivi készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Puncsszelet ahogy Klivi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A színes piskótához

A sziruphoz

Összesen 764 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A színes piskótához

A sziruphoz

Összesen 4583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A színes piskótához

A sziruphoz

Összesen 305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 764 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3243.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    743.3 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2259 micro
Összesen 4583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A színes piskótához

A sziruphoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük az olajos piskótát, majd ha langyosra hűlt, lapjában kettévágjuk.
  2. A színes piskótát ugyanúgy készítjük, mint a 6 tojásosat, de a liszt hozzáadása után három részre osztjuk. 1/3-át meghagyjuk sárgán, 1/3-ába belekeverjük a kakaót, a 3. részt pedig rózsaszínűre színezzük pár csepp piros ételfestékkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe váltakozva teszünk a háromféle masszából, majd a végén villával összehúzzuk, hogy mindháromból jusson mindenhova, és a színek keveredjenek. Megsütjük.
  3. Elkészítjük a szirupot. A vizet felforraljuk a cukorral, és addig keverjük, amíg a cukor felolvad. Hozzáadjuk a rumot is.
  4. Összeállítjuk a süteményt. Az alsó sárga lapot meglocsoljuk a szirup felével, majd bőven megkenjük baracklekvárral. Ráhelyezzük a tarka piskótát, amit szintén belocsolunk sziruppal. Erre is lekvárt kenünk, majd ráhelyezzük a felső sárga lapot. Tenyerünkkel óvatosan lenyomkodjuk, hogy a rétegek biztosan összetapadjanak.
  5. Hosszúkásra szeleteljük, és tálaláskor megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×34
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 28375
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Ajánló

Ha valaki fokozni szeretné, puncs pudingból készíthet főzött krémet is hozzá, amit a lekvár fölé kenhet. A lekvárt akkor elég vékonyabb rétegben is rákenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Biztosan soknak tűnik a 9 db tojás, de aki nem sajnálja, készítse el bátran, mert egy szép magas, kiadós és mutatós süteményt kap.

Hozzávalók

A piskótához

A színes piskótához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek