Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes pite Huppancséknál

Meggyes pite Huppancséknál
Meggyes pite Huppancséknál
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mondhatom azt, hogy mikor az unalomtól kis kreativitás születik, de az igazság, hogy egy pite nekem-egy pite neked és nincs vita.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 
  1. A lisztet a vajjal kézzel morzsásra keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi vizet, hogy labda formára tudjuk gyúrni a tésztát.
  2. A tésztát a hűtőbe tesszük állni legalább egy órára.
  3. Közben elkészíthetjük a tölteléket: a magozott meggyet összekeverjük a cukorral, a darával, és fahéjjal ízesítjük. (A cukor és fahéj mennyisége egyéni ízlés kérdése, a búzadara mennyisége pedig függ attól, hogy mennyi levet ereszt a meggyünk.)
  4. Előveszünk kisebb formákat, így egyszemélyes kis pitéket tudunk készíteni. Kíválóan alkalmas rá a créme brulee-hez való forma.
  5. A hűtőből kivett tészta felét vékony lapokra vágjuk, ezzel ki tudjuk bélelni a négy formát. A másik feléből kalapokat gyártunk a pite tetejére.
  6. A kibélelt formákat megtöltjük, ráhelyezzük a sapkákat, megnyomkodjuk a szélüket és villával megszúrkáljuk őket, hogy levegőt kapjanak.
  7. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük világos aranybarnára őket, kb. 45 perc alatt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 521
elküldve: 1
receptkönyvben: 355
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

torpi
torpi Fri, 2010-11-26 04:14

Kedves Milumano! Nekem sincsen formam, meg kell mondanom soha nem is tartottam ra igenyt.Ezt nyugodtan tepsibe is megsutheted.Valaszd szet a tesztat ugy hogy az aljara keruljon a vastagabb darab.Nyujtsad el ugy hogy a tepsid szeleit is takarja, tedd ra a tolteleket majd a masik kinyujtott lappal fedd be, szeleit kicsit nyomkod le.Semmivel sem lessz rosszabb mint a formaban sutott, csak egyben lessz.Hutsed ki darabols fel es cukrozd le a tetejet.Udv.Valeria

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-06 13:09

Nagyon jó ez a recept, én két napja sütöttem meg, és mindenkinek izlett. Egy kis vagott diot is tettem a toltelekbe, de anelkul is tokeletes. Holnap ujra suthetem :) (Pedig a meggyes sutiket annyira nem is szeretjuk:)

407
finomliszt 120 g
vaj 70 g
porcukor 40 g
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 1 db
víz 3 ek
meggy 300 g
fahéj 1 tk
búzadara 5 evőkanál
cukor 3 ek