r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos zselé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Meggyes-mákos zselé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1539.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 670 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3079 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a kókusztejet összekeverjük, és két adagra osztjuk. Az egyiket félretesszük pihenni, a másikhoz adunk 1 ek-nyi (csapott) zselatint, és csomómentesre keverjük,miközben éppenhogycsak megmelegítjük. Amint kihűlt, két pohár aljába mehet is a réteg, és hagyjuk megdermedni.
  2. A másik adag kókusztejes-tejjel is hasonlóképp járunk el, csak ehhez hozzáadjuk a mákot, és1 ek cukrot is. Ha az előző réteg megkötött (nagyon ruganyos lesz az állaga, de ha már nem ragad oda az ujjunkhoz, akkor jó),mehet rá ez is. Újabb pihenő a hűtőben.
  3. A következő réteghez puhulásig forraljuk a kölest tejben. Ide nem kell zselatin, ez szépen össze fog állni az előző rétegek tetején, a lényeg, hogy jól lenyomkodjuk a lehetőségekhez képest.
  4. És végül az utolsó színfolt: A választott gyümölcsöt a maradék cukorral főzzük addig, amíg levet enged, és egy fél ek-nyi zselatinnal keverjük össze. Amint kihűlt,mehet a poharak tetejére.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4208
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először is fontos megemlítenem, hogy miért nem sima zselatint használtam. Ezzel a fajtával egy könnyű, pudingszerű állagot fog kapni a desszert. Végig aggódtam a fél napot a rétegek között, hogy akkor vajon meg fogja-e tartani a következőt vagy sem, de végül is minden sikerült, és egy szép, mutatós, nagyon könnyű és nagyon finom valami kerekedett belőle. És bár a csomagolás azt írja, hogy nem kell melegíteni, én mégis megtettem, mert anélkül nem akart összeállni. Ez a desszert sokáig készül, nem árt ha rétegek között várunk egy-másfél órát, de talán többet is. Kivéve az utolsó kettő között, ott a kölesre egyből mehet rá a meggy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...