r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos zselé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Meggyes-mákos zselé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 670 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1337 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 212 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1539.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 670 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3079 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1337 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a kókusztejet összekeverjük, és két adagra osztjuk. Az egyiket félretesszük pihenni, a másikhoz adunk 1 ek-nyi (csapott) zselatint, és csomómentesre keverjük,miközben éppenhogycsak megmelegítjük. Amint kihűlt, két pohár aljába mehet is a réteg, és hagyjuk megdermedni.
  2. A másik adag kókusztejes-tejjel is hasonlóképp járunk el, csak ehhez hozzáadjuk a mákot, és1 ek cukrot is. Ha az előző réteg megkötött (nagyon ruganyos lesz az állaga, de ha már nem ragad oda az ujjunkhoz, akkor jó),mehet rá ez is. Újabb pihenő a hűtőben.
  3. A következő réteghez puhulásig forraljuk a kölest tejben. Ide nem kell zselatin, ez szépen össze fog állni az előző rétegek tetején, a lényeg, hogy jól lenyomkodjuk a lehetőségekhez képest.
  4. És végül az utolsó színfolt: A választott gyümölcsöt a maradék cukorral főzzük addig, amíg levet enged, és egy fél ek-nyi zselatinnal keverjük össze. Amint kihűlt,mehet a poharak tetejére.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4030
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Először is fontos megemlítenem, hogy miért nem sima zselatint használtam. Ezzel a fajtával egy könnyű, pudingszerű állagot fog kapni a desszert. Végig aggódtam a fél napot a rétegek között, hogy akkor vajon meg fogja-e tartani a következőt vagy sem, de végül is minden sikerült, és egy szép, mutatós, nagyon könnyű és nagyon finom valami kerekedett belőle. És bár a csomagolás azt írja, hogy nem kell melegíteni, én mégis megtettem, mert anélkül nem akart összeállni. Ez a desszert sokáig készül, nem árt ha rétegek között várunk egy-másfél órát, de talán többet is. Kivéve az utolsó kettő között, ott a kölesre egyből mehet rá a meggy.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek