Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes kevert másképpen

Meggyes kevert másképpen
Meggyes kevert másképpen
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meggyes piskótát már sütöttem párszor, most éppen erre esett a választásom. :) Nagyon szeretjük a gyümölcsös sütiket, így ez is hamar elfogyott!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához való puha vajat és a cukrot gépi habverővel jól elkeverjük, majd belekeverjük a tojásokat is.
  2. A tejjel felváltva hozzákeverjük az átszitált és összekevert sütőporos, pudingporos liszteket is.
  3. Akkor jó a tészta, ha nehezen válik el a kanáltól. A tepsibe simítjuk, elosztjuk rajta a meggyet.
  4. A sütőt előmelegítjük kb. 175-180 fokra, és 30-35 percig sütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 11 712
elküldve: 12
receptkönyvben: 167
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes süti, kevert meggyes, pudingos-meggyes

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1097
margarin 22 dkg
cukor 18 dkg
vaníliás cukor 2 ek
citromhéj 1 tk
tojás 4 db
rétesliszt 30 dkg
kukoricaliszt 5 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
sütőpor 1 tk
tej 80 ml
meggy 60 dkg