Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos piskótakenyér

Narancsos piskótakenyér
Narancsos piskótakenyér
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindennapi csemege.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Porcukorral megszórva tálaljuk. (Nálunk nem!)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat habosra verjük egy pohár cukorral, hozzákeverjük az olajat és a narancslevet.
  2. A lisztet elkeverjük a sütõporral, s lassan a tojássárgákhoz adjuk.
  3. A tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval és egy fél pohár cukorral.
  4. Hozzákeverjük óvatosan a tojássárgás-lisztes keverékhez, s olajozott, sütõpapírral kikent püspökkenyér-formába öntjük, majd aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 743
elküldve: 5
receptkönyvben: 210
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos püspökkenyér, narancsos sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scorpian
scorpian Thu, 2011-12-15 19:22

Szia Tünde!
Tegnap megsütöttem ezt a piskótát.Életem legfinomabb és legpuhább sütije.Én még pluszban raktam hozzá kandírozott narancsot és keserű csokit.
Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet.

evajahnke
java46 / evajahnke Tue, 2011-12-13 21:48

Nagyon tetszik, az íze is kitűnő lehet, de az egyszerűsége az igazán megkapó! El fogom készíteni!
Üdvözlettel Java46

cafika
Cafika / cafika Sat, 2011-04-16 11:00

szia Tùnde,
nagyon szupi a recept, mentem :)
mekkora a p.kenyèr forma mèrete, mert nekem van egy kisebb ès egy nagyobb is.kòszi elòre is,
ùdv. Cafika

920
narancslé 185 ml
napraforgó olaj 80 ml
cukor 1.5 bögre
tojás 6 db
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 2 bögre
narancshéj 1 kk
1 csipet
napraforgó olaj 1 teáskanál