Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű citromos sütemény

Könnyű citromos sütemény
Könnyű citromos sütemény
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy sikere van a Kicsi Vú által közzétett citromos süteménynek, így kedvet kaptam, hogy én is elkészítsem!:) Teljesen alap hozzávalók szükségesek, ezért bármikor, egyszerűen elkészíthető. Könnyed, üdítően citromos finomság!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verem.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a citrom reszelt héját és levét, az olvasztott vajat és a sót. Végül óvatosan, lyukas fakanállal elvegyítem benne a kemény tojáshabot, a sütőporos liszttel váltakozva.
  3. Kivajazott, lisztezett sütőformába öntöm.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 percig sütöm. Tűpróba!
  5. Először félig, majd a teljesen nyitott sütőben, fokozatosan hagyom hűlni.
  6. A formából kiborítom, rácson hagyom hűlni. Porcukrot szitálok a tetejére.
  7. Meghámoztam egy citromot. Papírtörlővel leitattam a felesleges nedvességet a citromkarikákról, megcukroztam, szórtam rá egy kis reszelt citrom héjat és azzal tálaltam.
    Természetesen nem azzal ettük, nem akartam én citromba harapni!:) Miután díszítő funkcióját betöltötte és felszeleteltük a süteményt, a citromkarikák az ásványvízünkben landoltak.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 66 589
elküldve: 9
receptkönyvben: 573
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Citromos süti, citromos karika, lemon cake

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Titush99
Titush99 Tue, 2013-08-06 09:19

sziasztok!:) ezt a süteményt ma szeretném elkésziteni meglepetésként egyik barátom szülinapjára:)
Azt szeretném kérdezni hogy a 20 dkg puha vaj az rama vaj vagy milyen vaj?:O előre is köszi a választ:)!

Storno
Nyanyula / Storno Sun, 2010-04-04 01:46

Ma sütöttem meg a húsvéti menü végére egy kis levezetésként.
Én cukormázat tettem a tetejére porcukor helyett, így is nagyon finom lett, kicsit magába szívta a tészta.
Köszönöm a receptet!

564
tojás 6 db
vaj 20 dkg
cukor 20 dkg
finomliszt 18 dkg
sütőpor 1.5 csomag
citrom 1.5 db
1 csipet
porcukor 1 ek
citrom 1 db