r
Nosalty Logó

Meggyes-diós piskótatorta fondanttal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gonoszka1
Meggyes-diós piskótatorta fondanttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Töltelék

Tetejére

Összesen 539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Töltelék

Tetejére

Összesen 5364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Töltelék

Tetejére

Összesen 282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6157.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1264 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2436 mg
  • Nátrium
    1983 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.8 g
  • Cukor
    686 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 5364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A kókuszzsírt felolvasztjuk. Kikenünk egy 28 centi átmérőjű tortaformát ecsettel, megszórjuk liszttel.
  2. A többi kókuszolajjal, kristálycukorral habosra keverjük a sárgákat, majd 2-3 lépésben hozzákeverjük a dióval és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. A kikent-kilisztezett tortaformába simítjuk.
  4. A meggybefőttet lecsepegtetjük, és beleszórjuk a tésztába a meggyet. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 percet sütjük. Tűpróba!
  5. Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, majd rácsra csúsztatjuk, kihűtjük.

Töltelék

  1. A lekvárt és a cukorral elkevert diót lábosban összeforraljuk, kihűtjük.
  2. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és belekenjük a diós-lekváros tölteléket.
  3. Ráhelyezzük a tetejét.

Tetejére

  1. Körbekenjük vékonyan a lekvárral.
  2. A fondantot kinyújtjuk, nagyobbra, mint a torta. Ráemeljük, óvatosan rásimítjuk, és a fölösleges fondantot körben levágjuk.
  3. Rögtön tálalhatjuk is ezt a finom, laktózmentes tortát, de pihentethetjük is. Szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1715
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 15.

Ajánló

Használhatunk hozzá meggylekvárt vagy bármilyen lekvárt, amit szeretünk. Én most a sárgabaracklekvárt választottam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes-diós piskótatorta fondanttal
Gonoszka1 428 recept

Nóri unokahúgom 20. születésnapjára sütöttem ezt a tortát. Azért nem kémes lett a torta, mert laktózérzékeny, így ezt találtam ki. Az én általam használt hozzávalókkal, az elpárolgás is beleszámítva 100 grammban 288 kalória van.

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?