Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vincellérné diótortája

Vincellérné diótortája
Vincellérné diótortája
40 perc / sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is Tina újságból való. Egy őszi  vasárnapon a vincellér pecsenye után jó desszertnek tűnt. Valóban az is lett. Nem túl bonyolult, de annál mutatósabb és ráadásul nagyon finom.

hozzávalók / 12 adag

A tészta

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat v. margarint 7,5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat a sütőporral, és citromhéjjal elkevert liszttel váltakozva. Végül belekeverünk 5 dkg darált diót, 8 dkg  durvára felaprított diót és 10-10 dkg fehér illetve kék szőlőt.
  2. A masszát margarinnal kikent lisztezett  tortaformába simítjuk.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük (tűpróba). Rövid pihentetés után a formából kiborítjuk, és hűlni hagyjuk.
  4. A krémhez a mascarponét a túróval, a citromlével, és a maradék cukorral kikeverjük. A kihűlt tortalap köré karimát pattintunk, és a krémet hullámosan a tortára kenjük, majd legalább 2 órára a hűtőbe állítjuk.
  5. A tojásfehérjét villával elkeverjük, a maradék szőlő szemeket belemártjuk, majd a nagy szemű cukorba forgatjuk és száradni hagyjuk.
  6. Végül a torta tetejét a maradék dióval és cukrozott szőlőszemekkel díszítjük. Ha van menta vagy citromfű levelünk, azt is tehetünk rá díszítésként.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 315
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

marcipann

Mióta szakács: 2011.11.25.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szőlős-túrós diótorta, mascarponés diótorta szőlővel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

552
vaj 12.5 dkg
cukor 7.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
finomliszt 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 0.5 csomag
dió 13 dkg
szőlő 20 dkg
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
mascarpone 50 dkg
cukor 7.5 dkg
tehéntúró 50 dkg
citromlé 1.5 citromból nyert
tojásfehérje 1 db
szőlő 4 dkg
cukor 3 ek
dió 2 dkg
menta 0 ízlés szerint