r
Nosalty Logó

Meggyes-csokis piskótakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bridge
Meggyes-csokis piskótakocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 515 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5145 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 241 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 515 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    260.6 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4562 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1236 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1781 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2170 micro
Összesen 5145 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 1/3 részével és egy csipet sóval, a sárgáját pedig a maradék cukorral habosrakeverjük.
  2. A tojássárgája habjához óvatosanhozzáadjuk a tojásfehérje keményre vert habját, majd fakanállal apránként belekeverjük az átszitált lisztet. Óvatosan a szélétől a közepefelé keverjük a masszát.
  3. Ha csomómentesen elkevertük, a massza egyik felét átöntjük egy másik edénybe és kakaóporral színezzük.
  4. Sütőpapírral kibélelt külön-külön tepsibe öntjük a masszákat. Előmelegített sütőbe betesszük, és 30 perc alatt készre sütjük.
  5. A krémekhez a lisztet a kristálycukorral és a tejjel csomómentesen elkeverjük, majd folyton keverve főzzük, amíg sűrű nem lesz a krém. Ha kész, lehűtjük, közben többször kevergetjük (ha mégis csomós lett vagy bebőrösödött, botmixerrel kisimítjuk).
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  7. A kihűlt krémet apránként hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz, és azzal is habosra keverjük.
  8. A kész krémet 3 felé osztjuk (két kisebbre és egy nagyobbra).
  9. Az első kisebbik krémet meghagyjuk fehéren.A nagyobbik adag krémet pedig összekeverjük a kakaóporral.
  10. A meggy felétlecsöpögtetjük, és botmixerrel pépesre turmixoljuk. Ezt a pépet hozzáadjuk a harmadik adag krémhez. Ehhez a krémhez még hozzákeverünk 2 kk zselatint is, hogy jobb tartása legyen.
  11. Ha kihűlt a kész piskótánk, mind a 2 lapot kettészeljük, így 4 egyforma lapot kapunk (2 fehéret és 2 kakaósat).
  12. Alulra az egyik kakaós lap kerül, erre kenjük a meggyes krémet, rátesszük az egyik fehér piskóta lapot, erre kenünk a csokis krémből egy réteget, majd megint a kakaós piskóta lap következik, amire a fehér krém kerül. A tetejére rátesszük az utolsó piskóta lapot, és az egészet egyenletesen befedjük a csokis krémmel.
  13. A tetejét meggyel díszítjük. Majd minimum 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x34x3,5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13361
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

Tipp: Nem szükséges 2 tepsiben sütni. Mivel nekem sincs 2 egyforma tepsim, én úgy csináltam, hogy a sütőpapírt úgy tettem bele a tepsibe, hogy a felezővonalnál a sütőpapír közepét kihajtottam. Így olyan lett, mint egy fal, és nem engedte összefolyni a 2 féle tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit kifejezetten a receptversenyre készítettem, de mivel amúgy is jöttek vendégek, összekötöttük a kellemeset a hasznossal, így alig marad belőle. Imádom az olyan sütiket, amelyek nem túl édesek, és habkönnyű a tésztájuk. Na ez szerencsére pont ilyen lett!:)  Meggyes csokis csodának neveztem el, így lette belőle ME-CSODA.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek