r
Nosalty Logó

Vérnarancsos fordított sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Vérnarancsos fordított sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vérnarancsos réteghez

A piskótatésztához

Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vérnarancsos réteghez

A piskótatésztához

Összesen 4631 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vérnarancsos réteghez

A piskótatésztához

Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    172.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5198.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    2741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    705 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1151.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    442 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    979 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2112 micro
Összesen 4631 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A vérnarancsos réteghez

A piskótatésztához

Elkészítés

A vérnarancsos réteghez

  1. A narancsokat pucoljuk meg egy éles kés segítségével. Vágjuk le a gyümölcsök alját és tetejét, hogy legyen „talpuk”. Így stabilan le tudjuk vágni a héjat a késsel. Fentről lefelé haladva távolítsuk el a héjat és a fehér, keserű réteg nagy részét. Figyeljünk oda, hogy ne vágjunk le sokat a gyümölcshúsból.
  2. Az így megpucolt narancsokat vágjuk vékony szeletekre (egy nagyon éles vagy egy recés kés segíthet), és távolítsuk el a középső fehér részt is.
  3. Kenjünk ki egy 30x40 cm-es tepsit bőségesen vajjal. Olvasszuk fel a 60 g vajat, és keverjük el a 100 g cukorral, majd a masszát oszlassuk el a kivajazott tepsiben. Erre a cukros rétegre fektessük a narancskarikákat, hogy lefedjék az edény nagy részét. Ne maradjon sok hely a gyümölcs között.

A piskótatésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180℃-ra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, szódabikarbónát és a sütőport.
  2. A szobahőmérsékletű vajat kezdjük el habosítani a cukorral. Párszor álljunk meg, és egy spatulával szedjük le a tál oldalára kenődött masszát. Nagyjából 3-4 percig krémesítsük a vajat.
  3. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és dolgozzuk bele őket a vajas keverékbe, amíg homogén állagot nem kapunk. Csak ekkor törjük bele a következő tojást.
  4. Adjuk a masszához a vaníliás cukrot és a narancshéjat is. Ezek után felváltva keverjük hozzá a lisztes keveréket és a joghurtot. Kezdjük a liszttel, és azzal is fejezzük be.
  5. A kikevert piskótatésztát oszlassuk el a narancs tetején, és egy spatulával óvatosan egyengessük el, hogy ne csússzon szét alatta a gyümölcs.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 35 percig. Mielőtt kivennénk, mindenképpen végezzünk tűpróbát, lehet, hogy egy kicsit több időre lesz szüksége.
  7. Hagyjuk 10 percig pihenni a süteményt, majd fordítsuk ki egy tálcára, tepsire vagy süteményrácsra. Hagyjuk teljesen kihűlni a rácson. Amikor kihűlt, vágjuk tetszőleges méretű kockákra. Tálalhatjuk fagylalttal, tejszínhabbal, de akár magában is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 994
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 08.

Receptkategóriák

Vérnarancsos fordított sütemény
Lakos Benedek 264 recept

Annak ellenére, hogy egy az egyben arra lett kitalálva az íze, hogy édességekben szerepeljen, viszonylag kevés süteményben használjuk a narancsot. Nos, én kész vagyok ezen változtatni, és remélem mindenki más is. Szóval, íme, egy látványosan egyszerű fordított csoda, amivel bárkit könnyedén lenyűgözhetünk.

Hozzávalók

A vérnarancsos réteghez

A piskótatésztához

Címlapról ajánljuk