Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes baklava

Meggyes baklava
Meggyes baklava
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Dél-Szerbiában élő rokonoktól származik. Édes is, savanyú is, nagyon finom!

hozzávalók / 10 adag

A baklavához

A sziruphoz

ajánlat

A meggy lehet kicsivel több is, kevesebb is, ki hogy szereti, a levét nem muszáj kicsavarni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukorba beletesszük a sütőport, hozzáadjuk a 4 tojást, majd a grízzel, joghurttal, olajjal jól összekeverjük a masszát. (Majd ezzel locsolgatjuk a réteslapokat.)
  2.  A réteslapokat 2 egyenlő részre osztjuk (nálam 14-14 db), majd az első lapot beletesszük egy nagyobb, jól kiolajozott, magasabb falú tepsibe.
  3. Mindegyik lapot egyesével kenegetjük a masszával, míg el nem jutunk a feléig. Ha a lapok esetleg vékonyabbak, akkor kettesével kenegessük inkább.
  4. Ha a tésztamennyiség feléhez értünk, beleszórjuk a kimagozott meggyet, majd folytatjuk a lapok külön-külön kenegetését.
  5. A legfelső lapot csak olajjal kenjük meg, és elvagdaljuk a még nyers süteményt a kívánt nagyságú szeletekre.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig, majd meglocsoljuk a meleg szirup felével (víz és cukor keveréke), ezután visszatesszük még 15-17 percre tovább sülni, míg aranybarna nem lesz a teteje. Ha kész, meglocsoljuk a szirup másik felével is. Először soknak tűnhet a szirup, de ahogy telik az idő, a tészta szépen beissza azt, így nem szárad a sütemény.
  7. Kihűlve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x42x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 861
elküldve: 3
receptkönyvben: 94
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

évika

Mióta szakács: 2013.02.28.
1 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

baklava meggyel, baklava

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andrea116
andrea116 Fri, 2013-10-18 15:57

Gyerekkorom nagy kedvence volt ez a süti, majd feledésbe merült. Örülök, hogy megosztottad velünk a receptet, ma megsütöttem, és tökéletes lett! Köszönöm szépen! :)

petereva85
évika / petereva85 Fri, 2013-10-18 22:10

Kedves egészségetekre, örülök, hogy örömet szerezhettem! :) Én is nagyon szeretnék már sütni, de valahogy a 3 hónapos kisfiunk nem engedi...nem is értem! :D

Kláry
Kláry / Kláry Fri, 2013-08-09 12:49

Épp most sül immár harmadik alkalommal!Elsöprő sikere volt eddig,most is az lesz :)
Köszönöm a receptet!

petereva85
évika / petereva85 Tue, 2013-03-05 11:34

Örülök, hogy tetszik! Remélem, nálatok is olyan sikere lesz mint a mi családunkban! :))

563
réteslap 2 csomag
joghurt 150 ml
cukor 120 g
napraforgó olaj 150 ml
búzadara 105 g
tojás 4 db
sütőpor 1 csomag
meggy 1 kg
víz 0.5 l
cukor 450 g