Nosalty Logó

Meggyes baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes baklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A baklavához

A sziruphoz

Összesen 563 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A baklavához

A sziruphoz

Összesen 5620 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A baklavához

A sziruphoz

Összesen 186 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 563 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4960.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1994 mg
  • Nátrium
    1345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    944.3 g
  • Cukor
    653 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6938 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 5620 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

A baklavához

A sziruphoz

Elkészítés

A baklavához

  1. A cukorba beletesszük a sütőport, hozzáadjuk a 4 tojást, majd a grízzel, joghurttal, olajjal jól összekeverjük a masszát. (Majd ezzel locsolgatjuk a réteslapokat.)
  2. A réteslapokat 2 egyenlő részre osztjuk (nálam 14-14 db), majd az első lapot beletesszük egy nagyobb, jól kiolajozott, magasabb falú tepsibe.
  3. Mindegyik lapot egyesével kenegetjük a masszával, míg el nem jutunk a feléig. Ha a lapok esetleg vékonyabbak, akkor kettesével kenegessük inkább.
  4. Ha a tésztamennyiség feléhez értünk, beleszórjuk a kimagozott meggyet, majd folytatjuk a lapok külön-külön kenegetését.
  5. A legfelső lapot csak olajjal kenjük meg,és elvagdaljuk a még nyers süteményt a kívántnagyságú szeletekre.
  6. 200 fokraelőmelegített sütőben sütjük 15 percig, majd meglocsoljuk a meleg szirup felével (víz és cukor keveréke), ezután visszatesszük még 15-17 percre tovább sülni, míg aranybarna nem lesz a teteje. Ha kész, meglocsoljuk a szirup másik felével is. Először soknak tűnhet a szirup, de ahogy telik az idő, a tészta szépen beissza azt, így nem szárad a sütemény.
  7. Kihűlve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x42x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5862
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 05.

Ajánló

A meggy lehet kicsivel több is, kevesebb is, ki hogy szereti, a levét nem muszáj kicsavarni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A recept Dél-Szerbiában élő rokonoktól származik. Édes is, savanyú is, nagyon finom!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Ezt ki kell próbálni, a sima már bevált, s?t isteni, miért ne lehetne meggyes? :-D Köszönöm.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy tetszik! Remélem, nálatok is olyan sikere lesz mint a mi családunkban! :))

Törölt felhasználó

Épp most sül immár harmadik alkalommal!Elsöpr? sikere volt eddig,most is az lesz :) Köszönöm a receptet!

andrea116

Gyerekkorom nagy kedvence volt ez a süti, majd feledésbe merült. Örülök, hogy megosztottad velünk a receptet, ma megsütöttem, és tökéletes lett! Köszönöm szépen! :)

Törölt felhasználó

Kedves egészségetekre, örülök, hogy örömet szerezhettem! :) Én is nagyon szeretnék már sütni, de valahogy a 3 hónapos kisfiunk nem engedi...nem is értem! :D

Marti48

Nem ismertem ezt a receptet - feltetlenül ki kell probalni! Köszönettel: Marti

marika31

a baklavat mezzel szokták leönteni...

Hozzávalók

A baklavához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek