Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás rizs rántott csirkeszárnnyal

Medvehagymás rizs rántott csirkeszárnnyal
Medvehagymás rizs rántott csirkeszárnnyal
80 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb felhasználási lehetőség kipróbálása a medvehagymának. Finom volt mind a két ételben.

Nagyon finom második fogásunk volt, a szintén könnyedebb leves után. Ehetünk tojáslevest, zöldséglevest, krémlevest (de az már ne medvehagymás legyen), burgonyalevest. Ki mit szeretne.

A burgonyát frissen is főzhetjük, vagy ha előző napról egy másik étel készítésekor kimarad (ebben az esetben ez történt), megpucoljuk, felszeleteljük, és a bő, forró olajban átpirítjuk, köretként finom, tálalhatjuk. Kínáljunk mellé snidlinges-uborkás majonézt, az új ízkombinációt. Nagyon finom.:-))

Tálalhatjuk négy-öt ember részére. Alkalomtól, étvágytól függ. :-)

Máskor is készülhet így a rizs és a rántott hús is.:-))

hozzávalók / 4 adag

A körethez

A rántott csirkeszárnyhoz

ajánlat

A rizst kimérem, 40 dkg, aztán egy mérőedénybe teszem, ami megmutatja, hogy ezt követően mennyi víz kell majd bele, ami eddig azt jelentette, hogy a víz a rizs mennyiségének a duplája. Ez a kis, kerek szemű rizs azonban nem kíván annyi vizet, mert akkor nem pergős rizs lesz, megfőve-párolva, hanem túlfőtt. Ezért csak a háromnegyedszerese a víz.

Biztos, hogy rizsfajtánként változhat az elkészítési mód, legalábbis ennél az apró, kerek szeműnél igen. ( a zacskóra írtak alapján, édes rizsételekhez ( is ) javasolják ezt a kicsi,kerek szemű rizst. ) A hosszúkásnál is más, és még nem is beszéltünk a jázminról,...stb.:-))

Finom könnyű leves után, tálaljuk sajttal, majonézzel, pirítot burgonya szeletekkel,  házi savanyúval.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst mossuk, lecsepegtetjük, a jénaiba beletesszük az olajat, rátesszük a rizst, a finomra vágott medvehagymát, a zöldborsót, a sót és borsot, felöntjük vízzel, kissé elkeverjük, jénai fedővel letakarjuk, és a sütőben, középső rácson, 160 fokon, kb. 40 percig főzzük-pároljuk. Majd kikapcsoljuk, és a sütőben hagyjuk még 10 percig, a teljes kipergés miatt.
  2. A húst mossuk, leszárítjuk, a comb részt levágjuk, sózzuk és borsozzuk, 15 percig állni hagyjuk.
  3. Finomra vágjuk a medvehagymaleveleket.
  4. Egy tányérba lisztet, egy másikba a felvert tojásokat a sóval és borssal, valamint a finomra vágott medvehagyma levéllel tesszük, a harmadikba a szezámmagos zsemlemorzsa kerül.
  5. Egy mélyebb serpenyőbe bőven olajat öntünk, frisset.
  6. A húsokat lisztbe, a fűszeres tojásba, a zsemlemorzsába forgatjuk, tálcára tesszük, amíg az összes kész nem lesz.
  7. Az olajat felforrósítjuk, és a húsokat beletéve forgatás mellett ropogósra, belül kész puhára sütjük, papírra szedjük ki, hogy az olajat felszívja, a húsok előtt a felszeletelt burgonyákat pirítjuk meg, többször átforgatva.
  8. A forró medvehagymás-zöldborsós rizst és a medvehagymás bundázású csirkeszárnyat tálaljuk, uborkás-snidlinges majonézzel, a pirított burgonya szeletekkel, sajttal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 227
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

medvehagymás rántott csirkeszárny és párolt rizs, fűszeres rántott csirke, rántott hús medvehagymás rizzsel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-04-29 00:29

Kedves olaszneanci!

Köszönöm szépen.:-)
Akkor ügyesedek, ugyanis a fotót is én készítettem.:-)

Nagyon köszönjük, csodás kerti teendőink vannak, egyre többek és szebbek.:-)

Nektek is hasonló jó, nyárias tevékenységeket, kívánok!
A sütés-főzés nagy családnak, most sem fog kimaradni-igaz? :-))

És az unokák, élvezhetik már ott Nálatok az együttlétet, az egész nagy családét, -vagy még nem mehet ki babakocsival sem ? Vagy fokozatosan, már elkezdtétek? :-)
Jó családi együttlétet kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-04-28 21:39

Kedves Évám !
Nekem az ételen kívül a fotó is tetszik,gratulálok !
Jó ötlet a medvehagyma még szélesebb körű felhasználásához.
Szép vasárnapot kívánok !Üdv: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-04-28 18:43

Kedves motoros anyacsajszi!

Köszönöm,:-))) - a medvehagyma külön dob a csirkeszárnyon és a rizsen is, érdemes elkészíteni.
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

2084
rizs 40 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
medvehagyma 1 csokor
négyszínű bors 1 kk
zöldborsó 20 dkg
burgonya 3 közepes db
csirkeszárny 16 db
finomliszt 15 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 20 dkg
szezámmag 2 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
medvehagyma 1 csokor
napraforgó olaj 3 dl