Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa Szimran konyhájából

Medvehagymás pogácsa Szimran konyhájából
Medvehagymás pogácsa Szimran konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a tavasz és a friss, illatos medvehagyma. Itt az én pogácsaverzióm.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, tojássárgáját, tejfölt. Dagasztani kezdjük, és az olajat is teljesen beledolgozzuk. Ezután fél órát pihentetjük.
  2. A medvehagymát apróra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, és rászórjuk a medvehagymát. Ezután a tésztát felcsavarjuk, mint egy tekercset, majd mindkét végét fölhajtjuk.
  3. Ezután kinyújtjuk, kb. ujjnyi vastagra. Közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. Tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, majd további 20 percet pihentetjük.
  4. 180 fokon 20 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 594
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pogi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1173
finomliszt 50 dkg
olívaolaj 2 dl
tejföl 150 g
instant élesztő 6 g
tej 1 dl
1 teáskanál
tojássárgája 2 db
medvehagyma 1 csokor
vaj 100 g
tojás 1 db