Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás kenyérlángos

Medvehagymás kenyérlángos
Medvehagymás kenyérlángos
85 perc / előkészület: 70 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves kolléganőmtől kaptam egy nagy adag medvehagymát, és azonnal ki kellet próbálni! Az eredmény fenséges volt :3

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tésztát: a liszttel elkeverjük a sót, majd a közepébe kisebb mélyedést készítünk. Ide morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, és ráöntünk 1 dl langyos vizet. Letakarjuk, és hagyjuk az élesztőt felfutni. Ha ez megtörtént, a maradék vízzel összegyúrjuk, kicsit dagasztjuk, majd letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni (kb. 1 óra).
  2. Amíg a tészta kel, a megmosott és lecsöpögtetett medvehagymát vékonyan felcsíkozzuk, és a tejfölbe keverjük. Megsózzuk, és beletörjük a fokhagymát. Nagy lyukú reszelőn, lereszeljük a sajtot.
  3. Előmelegítjük a sütőt. A tésztából cipókat formálunk, és a tepsi méretére nyújtjuk, vigyázva, hogy közben könnyű, levegős maradjon. Vastagon megkenjük a medvehagymás tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 15 -20 percig sütjük 180 fokon, úgy, hogy a sajt is kicsit megpiruljon.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 336
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

zs.vitamin

Mióta szakács: 2014.03.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kenyérlángos medvehagymával, kenyérlángos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zs.vitamin
zs.vitamin / zs.vitamin Thu, 2014-05-29 14:02

Kedves Kat!

Ne haragudj, hogy ilyen későn válaszolok, bár már sajnos vége a medvehagyma-szezonnak. Én azóta is sikeresen készítettem, saját készítésű medvehagyma-pesto felhasználásával is rendkívül finom lett. :)
A válaszok a kérdésekre:
- a kinyújtott tészta vastagságát én menet közben is változtattam, ki milyet szeret. A vastagabb tésztás eléréséhez kb. egy hüvelykujjnyira nyújtottam a tésztát, de kipróbáltuk a vékony tésztás fajtát is, amely szintén jól sikerült; utóbbi kicsit ropogósabb!
- nekem kisebb tepsim van 20x30 cm-es, és persze a tészta vastagságától függően 4-5 tepsivel lett ennyi mennyiségű tésztából.

Jó szórakozást!
Üdv: Zs.vitamin

Kat
Kat Tue, 2014-05-13 18:57

Szia Zs.Vitamin!

Rögtön három kérdésem lenne, ne haragudj, ha értetlennek tűnök. A cipókat, amikor kinyújtod, milyen vastagra nyújtod kb. és ugye jól értem, hogy külön-külön sütöd őket? És hány lesz belőle? Nagyon tetszik egyébként a recept, csak utána sütném meg, ha válaszoltál. Előre is köszönöm szépen! Üdv.: Kata

838
finomliszt 50 dkg
1 kávéskanál
élesztő 5 dkg
cukor 1 csipet
víz 3 dl
tejföl 350 g
medvehagyma 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg