r
Nosalty Logó

Medvehagymás kenyérlángos

NS
Medvehagymás kenyérlángos
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

842
Kalória
29.1g
Fehérje
107.5g
Szénhidrát
32.6g
Zsír
194.9g
Víz
113.1g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1732.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    194.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6930.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1870 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1797 mg
  • Nátrium
    2775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    430.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    779.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1064 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1050 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 3370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tésztát: a liszttel elkeverjük a sót, majd a közepébe kisebb mélyedést készítünk. Ide morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, és ráöntünk 1 dl langyos vizet. Letakarjuk, és hagyjuk az élesztőt felfutni. Ha ez megtörtént, a maradék vízzel összegyúrjuk, kicsit dagasztjuk, majd letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni (kb. 1 óra).
  2. Amíg a tészta kel, a megmosott és lecsöpögtetett medvehagymát vékonyan felcsíkozzuk, és a tejfölbe keverjük. Megsózzuk, és beletörjük a fokhagymát. Nagy lyukú reszelőn, lereszeljük a sajtot.
  3. Előmelegítjük a sütőt. A tésztából cipókat formálunk, és a tepsi méretére nyújtjuk, vigyázva, hogy közben könnyű, levegős maradjon. Vastagon megkenjük a medvehagymás tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 15 -20 percig sütjük 180 fokon, úgy, hogy a sajt is kicsit megpiruljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 70 p
  • Sütés ideje: 15 p

Kedves kolléganőmtől kaptam egy nagy adag medvehagymát, és azonnal ki kellet próbálni! Az eredmény fenséges volt :3

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...