r
Nosalty Logó

Medvehagymás-brokkolis leveles batyu

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás-brokkolis leveles batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 705 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1410 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1328 micro
Összesen 705 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1722.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    171 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2655 micro
Összesen 1410 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kivesszük a hűtőből (én az előhűtött változatot használtam), egy hőálló tálat kikenünk olajjal.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tálba beleterítjük a tésztát, úgy hogy minden oldalon túllógjon annyival a széle, hogy ha a tölteléket belehalmoztuk, akkor be tudjuk fedni vele.
  4. A medvehagymát összetépkedjük ízlésünk szerinti nagyságúra (én kb. olyan 3x4 cm-es darabokra téptem), és a tésztára terítjük a felét.
  5. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, ésa tésztára pakoljuk.
  6. A pritaminpaprikát kb. 2x2 cm-es darabokra szeljük, és a brokkoli közé szórjuk.
  7. A tetejére mehet a medvehagyma másik fele.
  8. A tojást a szójajoghurttalés a fűszerekkel felverjük, ráöntjük a zöldségekre, majd először a tészta sarkait, majd a széleit ráhajtjuk.
  9. Kicsit átkenjük a tetejét olajjal.
  10. Mehet a sütőbe, készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1822
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 27.

Ajánló

 A medvehagymát bármikor fel tudjátok használni szezon után is, ha az alábbi módon tartósítjátok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Brokkoli leveles tésztában című receptem nagy sikert aratott, mind itt a Nosaltyn, mindazok körében, akik fogyasztottak belőle. Nem utolsó sorban nekem is az egyik kedvencem.  Most a medvehagyma szezonban kicsit újítottam a recepten, és a fokhagyma helyett a medvehagymát használtam fel. És mivel imádom a színeket az ételekben is, ezért megbolondítottam némi pirossal. :) Fogadjátok szeretettel! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek