r
Nosalty Logó

Medvehagymakrémes tészta pirított dióval

NS
Medvehagymakrémes tészta pirított dióval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

984
Kalória
23.3g
Fehérje
95g
Szénhidrát
58g
Zsír
91.7g
Víz
159g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1969 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    91.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    190.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 1969 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 358 kcal

Elkészítés

  1. A tésztának való sós vizet feltesszük forrni. Amíg melegszik, a diót egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül néhány perc alatt megpirítjuk és félretesszük. Amikor forr a víz, beleöntjük a tésztát, és nekikezdünk a szósznak.
  2. A dióhoz használt serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Felcsíkozzuk a megmosott medvehagymát, rádobjuk a vajra, egy-két perc múlva pedig felöntjük a tejszínnel. Hozzáreszeljük a sajtot és fűszerezzük.
  3. A tésztát leszűrjük, és a szószt ráhalmozzuk, majd megszórjuk a pirított dióval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ha valamit megtanultam Olaszországban az az, hogy sokszor a legfinomabb dolgok a legegyszerűbb alapanyagokból készülnek. Természetesen tésztával... 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...