r
Nosalty Logó

Csalános-póréhagymás szélesmetélt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
ze(n)derta
Csalános-póréhagymás szélesmetélt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2426 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2314 micro
Összesen 607 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7992.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    2194 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    3632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    944 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    920 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    3095 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9256 micro
Összesen 2426 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott csalánhajtásokat rövid időrelobogva forró vízbe mártjuk, majd rögtön hideg vízbe tesszük lehűlni.
  2. Csak a leveleket, és a szárvégi hajtásokat szedjük le a szárról, és szépen összeigazgatva kb. 1 cm széles laskára vágjuk.
  3. Egy másik fazékban feltesszük a vizet a tésztának. Amikor a víz felforr sózzuk és kifőzzük benne a tésztát.
  4. Hogy al dente maradjon, elegendő kb. 6-8 percig főzni, majd még 2-3 percig a forró vízben állni hagyni.
  5. Közben a karikára vágott póréhagymát és zsenge fokhagymáta vajban 2 percig pároljuk, sózzuk és hozzáadjuk a csalánleveleket. Ha szükséges, kevés vizetadunk hozzá és fedő alatt 5-6 percig pároljuk.
  6. (Ha nem kapunk zsenge új-fokhagymát, akkor a fokhagymagerezdet apróra kockákra vágva adjuk hozzá.)
  7. Ha a póréhagymás-csalános mártás elkészült, levesszük a lángról és hozzáadjuk a zabtejszínt és belekeverjük a lecsepegtetett tésztát.
  8. Ha a mártás kevésnek bizonyulna, akkor a tészta főzőlevéből 1-2 kanállal adhatunk hozzá.
  9. Még 1-2 percre visszatesszük a tűzre, hogy a csalános-tejszínes mártást magába szívja a tésztánk.
  10. Parmezánsajttal megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 10600
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 10.

Ajánló

Ha tavasszal a piacon összetalálkozunk egy csokor zsenge fokhagymával (ugyanúgy árulják, mint az újhagymát), akkor semmi esetre se hagyjuk ott. Nagyon egészséges és finom. Gyakorlatilag az egész növényt levelestül felhasználhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csalános-póréhagymás szélesmetélt
ze(n)derta 188 recept

Csalán a tésztán?! Nem szeretném borzolni a kedélyeket ezzel a recepttel, de mindenkinek csak ajánlani tudom! Ha legyőztük a félelmünket, hogy a csalán össze-vissza csípi a kezünket, akkor lássunk munkához. Vagy kapjunk elő egy gumikesztyűt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek