Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán lazacfilé

Mediterrán lazacfilé
Mediterrán lazacfilé
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig van a mélhyűtőmben pár szelet lazacfilé. Nagyon jól jön, amikor gyorsan kell összedobni egy ebédet vagy vacsorát.
 
Most Gordon Ramsay receptje alapján készítettem el a halacskákat: nem is gondoltam volna, hogy a szárított paradicsom ekkora összhangban van a lazaccal.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacfiléket megmossuk és konyhai törlővel szárazra töröljük. Almamagozóval vagy egy hosszúkás pengéjű késsel három-három lyukat fúrunk mindegyik lazacszeletbe, úgy hogy a lyuk ne érjen át teljesen a hal vastagságán.
  2. Ezekbe a lyukakba jönnek a kis csomagok: egy bazsalikomlevélre fektetünk egy szárított paradicsomot, rá egy olívabogyót és feltekerjük. Mindegyik lyukba helyezünk egy ilyen kis tekercset.
  3. A lazacot sózzuk, borsozzuk, megspricceljük olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütűbe dugjuk (légkeverésen) kb. 12 percre.
  4. A sütőből kivéve, pár perc pihentetés után tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 29 002
elküldve: 2
receptkönyvben: 207
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazac szárított paradicsommal és olívabogyóval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

448
vadlazac 320 g
szárított paradicsom 6 db
fekete olajbogyó 6 db
bazsalikom 6 levél
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint