Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halleves lazacból

Halleves lazacból
Halleves lazacból
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors, finom, egészséges a maximális anyagfelhasználás jegyében. Északi nemzetekre jellemző étel, orosz, skandináv...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész lazacot kifilézzük, és levágjuk a fejét, a farkát (uszonyokat).
  2. A fejből, ha az is belekerül kiszedjük a szemeket, és a kopoltyút, a farokról levágjuk a szálkás részt. A filézéskor a gerinc körül is marad sok használható halhús, valamint mindkét oldalon lévő halzsírban és omega 3-ban gazdag hasrész is a levesbe kerül, alapos tisztítás után.
  3. A halat felöntjük vízzel, kis ételízesítő fűszer, petrezselyem, kapor kerül mellé és felrakjuk főni, első forrás után megy bele a burgonya, miután megpuhul, kész a leves. Ilyenkor leszűrjük, külön szedjük a halat, a burgonyát és a levet. Átnézzük az esetleges szálkák miatt, főleg, ha gyerek is eszi.
  4. Friss kaporral szórva (ízlés szerint tejföllel ízesítve) tálalható.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 798
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Myazs

Mióta szakács: 2010.06.22.
45 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lazacleves, kapros-petrezselymes lazacleves, halleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Thu, 2012-12-06 15:16

Ezt szigorúan elkészítem, de kapor nélkül. Azt nem nagyon tudom párosítani a halhoz. S már elegen van a pontyléből, mert szálkás erőssen. Köszi!

Myazs
Myazs / Myazs Thu, 2012-12-06 19:49

Örülök, hogy megtetszett. Ajánlok elsőre akár csak egy kis kanálnyi próbát is kaporral, mert ez kell az összhatáshoz, ha kimarad akkor nem lesz az igazi.

Sancho
Sancho Thu, 2012-12-06 19:52

Ha te mondod... Mert bizony vannak ételek amelyek kapor nélkül ízetlenek, mint a káposzta például. Szilveszterre ez lesz. Meg szopósmalac nyárson.

262
lazac 1 kg
burgonya 5 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
kapor 2 szál
petrezselyem 0.5 csokor
víz 2 l