r
Nosalty Logó

Mediterrán kocka Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Mediterrán kocka Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

piskótához

tetejére

Összesen 937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

piskótához

tetejére

Összesen 3745 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

piskótához

tetejére

Összesen 178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2933.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.7 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 3745 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

piskótához

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját sűrű, tömény habbá verjük a vízzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgás habbot összekeverjük az olajjal, majd a kakaós, sütőporos liszttel. Ezután óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A kész piskótát kivesszük a tepsiből, és a tepsit elmossuk, majd kibéleljük sütőpapírral és alufóliával úgy, hogy a szélei alaposan kilógjanak. A piskótát visszatesszük a tepsibe. Ezután fakanál nyelével 2-3 cm-re egymástól lyukakat fúrunk bele.

tetejére

  1. A fehércsokoládés pudingport a leírtak alapján elkészítjük a 8 dl tejjel. Amikor már egy kicsit kihűlt, de még folyós, ráöntjük a piskótára úgy, hogy a lyukakat is ellepje.
  2. Miután elsimítottuk, a hűtőbe tesszük dermedni. A tejszínt keményre verjük a cukorral és a habfixálóval. A hűtőből kivesszük a tepsit, és a pudingpor tetejére simítjuk a tejszínt, majd visszatesszük 1-2 órára a hűtőbe. A piskótatallért húsklopfolóval apró darabkákra törjük.
  3. A piskótát a tepsiből kilógó sütőpapírral és alufóliával kiemeljük. A süti tetejét megszórjuk ropogós piskótatallér-darabokkal. Kockákra vágjuk, és kividarabokkal, banánkarikával díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8807
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 16.

Ajánló

Ha Hulalát használunk, akkor természetesen nem kell cukor és habfixáló. Az összetört piskótatallér-darabokat lehet közvetlenül a tálalás előtt a süti tetejére szórni, így elkerüljük, hogy a tárolásnál a hűtőben megpuhuljon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán kocka Lizinka konyhájából
Lizinka_ 602 recept

Kellemes ízű finomság egy ünnepi ebéd után!

Hozzávalók

piskótához

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...