r
Nosalty Logó

Mediterrán kocka Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Mediterrán kocka Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

piskótához

tetejére

Összesen 937 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

piskótához

tetejére

Összesen 3745 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

piskótához

tetejére

Összesen 178 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 937 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2933.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.7 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 3745 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

piskótához

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját sűrű, tömény habbá verjük a vízzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgás habbot összekeverjük az olajjal, majd a kakaós, sütőporos liszttel. Ezután óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A kész piskótát kivesszük a tepsiből, és a tepsit elmossuk, majd kibéleljük sütőpapírral és alufóliával úgy, hogy a szélei alaposan kilógjanak. A piskótát visszatesszük a tepsibe. Ezután fakanál nyelével 2-3 cm-re egymástól lyukakat fúrunk bele.

tetejére

  1. A fehércsokoládés pudingport a leírtak alapján elkészítjük a 8 dl tejjel. Amikor már egy kicsit kihűlt, de még folyós, ráöntjük a piskótára úgy, hogy a lyukakat is ellepje.
  2. Miután elsimítottuk, a hűtőbe tesszük dermedni. A tejszínt keményre verjük a cukorral és a habfixálóval. A hűtőből kivesszük a tepsit, és a pudingpor tetejére simítjuk a tejszínt, majd visszatesszük 1-2 órára a hűtőbe. A piskótatallért húsklopfolóval apró darabkákra törjük.
  3. A piskótát a tepsiből kilógó sütőpapírral és alufóliával kiemeljük. A süti tetejét megszórjuk ropogós piskótatallér-darabokkal. Kockákra vágjuk, és kividarabokkal, banánkarikával díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8480
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 16.

Ajánló

Ha Hulalát használunk, akkor természetesen nem kell cukor és habfixáló. Az összetört piskótatallér-darabokat lehet közvetlenül a tálalás előtt a süti tetejére szórni, így elkerüljük, hogy a tárolásnál a hűtőben megpuhuljon.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mediterrán kocka Lizinka konyhájából
Lizinka_ 542 recept

Kellemes ízű finomság egy ünnepi ebéd után!

Hozzávalók

piskótához

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek