Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán csirke

Mediterrán csirke
Mediterrán csirke
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez családom kedvenc recepte, remélem Nektek is ízleni fog:) Nagyon régen találtam egy magazinban és kisebb változtatásokkal azóta kialakítottam azt az ízlésvilágot, ami nekünk bejön. Rendkívül egyszerű recept, ugyanakkor a savanykás és az édes íz olyan jól kiegészíti egymást, hogy a végén egy pikáns, isteni finom ételt kapunk. Kezdő szakácsoknak is bátran ajánlom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük a narancs és a citrom héját, majd levüket kicsavarjuk és egy nagyobb méretű tálba öntjük az egészet. Hozzáadunk kevés sót, őrölt borsot és másfél evőkanál kakukkfüvet, majd az átpréselt fokhagymát.
  2. A csirkemellfilét kis csíkokra vágjuk, majd az elkészített pácba tesszük. Ha esetleg nem elég a pác mennyisége, önthetünk hozzá még 100%-os narancslevet. Az egészet lefedjük és minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek átjárják a húst.
  3. A hűtőből kivesszük a húst, majd kiszedegetjük belőle a csirkemell darabokat (a pác alkotóelemei rá fognak ragadni, így érdemes egyenként kiszedegetni a húst és mindegyiket lerázni-így a fokhagyma és a reszelt gyümölcshéj nagy része lejön róla. Ami rajta marad, az nem gond, nyugodtan süthetjük vele a húst).
  4. A hússzeleteket forró serpenyőbe rakjuk, majd addig sütjük kevés olajon, amíg az összes leve elfő és a hús aranybarnára pirul. Sütés közben ízlés szerint mézzel édesítjük-ez fogja a savanykás ízt édessel kompenzálni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 240
elküldve: 2
receptkönyvben: 254
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

K_ancsi

Mióta szakács: 2010.06.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

citrusos-kakukkfüves csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Sat, 2017-03-25 18:51

Megcsináltam csirke helyett első ízben szejtánnal, másodjára (most) édeskrumplival; az édeskrumplis változatot brokkoliból vágott hamis rizzsel körítettem (lásd Vega korma karfiol hamis piláffal), fantasztikus lett! Köszönöm!
Amennyiben a hamis piláf érdekel: felvágás után csak gőzölni kell a cuccot és ha brokkoliból készíted, egy kis szódabikarbónát keverj hozzá, hogy megtartsa a gyönyörű zöld színét.

csend_zenésze
csend_zenésze Tue, 2015-03-17 17:15

még tavaly futottam bele teljesen véletlenül ebbe a receptbe, és gondoltam, ideje már valami igazán újat-frisset kipróbálni a sok megszokott étel után. és igen, bejött! pikáns ízvilág, abszolút nem mindennapi, de nagyon szuper! szóval köszönöm! ;)

418
csirkemell filé 80 dkg
narancs 2 db
citrom 1 db
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1.5 ek
méz 2 ek
napraforgó olaj 0.5 dl